Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzat de nepotism, un ginere al preşedintelui iranian a demisionat din postul pe care îl deţinea, la doar două zile după numirea sa de către guvern

Hassan Rouhani

Un ginere al preşedintelui iranian Hassan Rouhani a demisionat luni din postul pe care îl deţinea de director al unei agenţii de stat, la doar două zile după numirea sa de către guvern, numire care a relansat criticile la adresa nepotismului în Iran, relatează AFP, relatează Agerpres.

Kambiz Mehdizadeh, care are circa 30 de ani, s-a căsătorit cu fiica preşedintelui în august a.c., în cadrul unei ceremonii discrete, au indicat media iraniene. Sâmbătă, el a fost numit în fruntea Biroului pentru geologie, din Ministerul Industriilor şi Minelor. Numirea sa a fost intens criticată de iranieni pe reţelele sociale.

"Vă mulţumesc pentru că m-aţi considerat demn şi m-aţi invitat să lucrez alături de dvs în cadrul ministerului, dar cer să fiu degrevat de aceste obligaţii pentru a-mi putea continua activităţile ştiinţifice şi de cercetare", a scris ginerele preşedintelui în scrisoarea de demisie, citată de agenţia de presă Irna.

Citește și: Un tribunal a decis: Orașul din Suedia, Vellinge, interzice cerșetoria pe străzi

Mehdizadeh este doctorand în inginerie petrolieră şi a mai ocupat posturi de consilier în guvern şi la federaţia naţională de taekwondo, conform agenţiei de presă Tasnim.

Ministrul iranian al industriilor şi minelor, Reza Rahmani, a explicat cu doar câteva ore înainte de anunţul demisiei lui Kambiz Mehdizadeh că acesta a fost ales "pe baza competenţelor sale", dând asigurări că "faptul că e ginerele preşedintelui nu a influenţat" această numire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.