Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata miză a refuzului lui Gelu Diaconu de a demisiona din fruntea ANAF

gelu diaconu sef anaf

Gelu Diaconu a fost, până azi, șeful ANAF. După ce a fost pus sub acuzație de către DNA, lui Diaconu i s-a cerut demisia de către premierul Dacian Cioloș. Numai că Diaconu a spus că nu pleacă decât dacă e demis. Ceea ce s-a și întâmplat. Diaconu a fost demis de către Cioloș, iar acum iese la iveală adevărata miză a refuzului de a pleca, de bunăvoie, din funcție.

Astfel, șeful demis al ANAF, a avut venituri lunare de peste 11.400 de euro net pe lună. El a ocupat din aprilie 2013 până astăzi funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, și a avut venituri lunare de peste 50.000 de lei pe lună (cca. 11.400 de euro net pe lună) în 2014, potrivit datelor din declaraţia sa de avere de anul trecut.

Citește și: Prima televiziune amendată cu o sumă uriașă pentru că a discutat viața sexuală a lui Halep

Diaconu a reuşit să îşi majoreze veniturile anuale de până la de zece ori faţă de nivelul încasat ca şef al Fiscului, din funcţiile „conexe" pe care le are Eximbank, CEC Bank, GDF Suez Energy şi Romgaz, scrie zf.ro.

În 2014, a avut un venit lunar mediu de 4.700 de lei din funcţia de bază de şef al ANAF, la care se adaugă alte 46.000 de lei pe lună din celelalte funcţii care, teoretic, nu îi ocupă mai mult de câteva ore pe lună. De departe, cele mai „bănoase" joburi secundare ale lui Diaconu au fost la Eximbank şi la CEC Bank, de unde a încasat, în medie, câte 20.000 de lei, respectiv 18.000 de lei pe lună anul trecut.

Citește și: Liviu Dragnea dezvăluie dedesubturile demiterii șefilor DGIPI

Dacă Diaconu își dădea demisia, el nu ar mai fi putut da în judecată statul pentru concediere abuzivă în cazul în care nu va fi găsit vinovat în dosarul de la DNA. Astfel, el va putea cere plata salariilor și ar putea cere și despăgubiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.