Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Adio rețete compensate, trimiteri, internări' - Cine sunt românii care au dispărut peste noapte din evidențele CNAS

Radu Pop
bzi.ro
reteta cnas opsnaj casmb

O parte dintre români au ajuns, peste noapte, să nu mai aibă asigurare de sănătate. Sandra Alexiu, președintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, atrage atenția că persoanele care au un venit minim garantat nu mai apar în sistemul informatic al CNAS, conform Adevărul.

„Peste noapte, toți amărâții cu venitul minim asigurat de primării au dispărut cu drepturile lor legale cu tot din SIUI, s-au dat peste cap și s-au transformat în neasigurați. Gurile rele spun că acum se numesc altfel în lege, dar nu și în scriptele (DE) sincronizate ale statului român, asa că până se refac toate bisericuțele, oamenii aceștia, bolnavi sau nu, vor sta frumușel pe margine să facă economii guvernului. Fiindcă nefiind asigurați, adio rețete compensate, trimiteri, internări în oncologie, dializă, paliative sau pe unde or mai fi bieții de ei, plus imputări către fraierii de doctori care i-au consultat, tratat, operat deși nu știau de marea resetare (se aplică de la 31 decembrie... ).”, a explicat doctorul de familie Sandra Alexiu.

Servicii medicale nedecontate

Cei mai afectați sunt pacienții care au nevoie în mod constant de tratament, chiar și cei bolnavi de cancer.

Mai exact, în acest moment există o nepotrivire între bazele unor instituții precum școli, primării, instituțiile pentru persoanele de handicap și baza de date a CNAS. Astfel, în situația de față, servciile medicale nu vor fi decontate pentru acești oameni, care au trecut în categoria neasigurați, potrivit medicului de familie Sandra Alexiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.