Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administratorul unei societăţi a comunei Şelimbăr, acuzat că a produs un prejudiciu de 13,5 milioane de lei

dosare

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a informat că s-au efectuat percheziţii, marţi, la două adrese din municipiul reşedinţă de judeţ şi comuna învecinată Şelimbăr, într-un dosar de spălare de bani şi delapidare, în care administratorul unei societăţi al cărei acţionar era unitatea administrativ-teritorială este acuzat că a produs un prejudiciu în valoare de 13,5 milioane de lei companiei, prin delapidare şi spălare de bani, potrivit Agerpres.

"În data de 14.11.2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la două locaţii din municipiul Sibiu şi Şelimbăr. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor infracţiuni de spălare de bani prev. de art. 49 alin.1 lit.b din Legea 129/2019 şi delapidare, prev. de art. 295 alin.1, raportat la art. 308 C.penal. În cauză urmărirea penală se desfăşoară 'in rem' cu privire la infracţiunile menţionate anterior, infracţiuni constând în aceea că în perioada 2018 - 2020, administratorul unei societăţi comerciale pe acţiuni din jud. Sibiu, la care unitatea administrativ-teritorială comuna Şelimbăr avea calitatea de acţionar, şi-a însuşit contravaloarea unor bunuri imobile ale societăţi şi a creat societăţii comerciale administrate un prejudiciu total de aproximativ 13.550.000 lei, echivalentul a aproximativ 2.760.000 euro", a precizat prim procuror adjunct Mihaela Ruginosu, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit sursei citate, "paguba este reprezentată de diferenţa dintre valoarea reală a bunurilor imobile şi preţul derizoriu achitat societăţii de către persoanele fizice şi juridice interpuse artificial de autor în lanţul de tranzacţionare al imobilelor respective".

Procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor măsuri asigurătorii, a adăugat reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.