Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, AVERTISMENT după sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului: Fiecare națiune își creează legende

adrian nastase

Fostul premier al României, Adrian Năstase a scris pe blogul său despre semnificația Catedralei Neamului. Acesta susține că sfințirea locașului de cult are o semnificație deosebită pentru poporul român.

"Sunt la Bruxelles pentru cateva zile. O vreme mohorata, cu ploaie. Summitul de ieri a fost salutat de unii. Aprobarea Brexitului seamana insa, mai curand, cu o amputare. In loc de continuarea extinderii, in loc de „Europa unita”, o Europa mai mica, vulnerabila, intre marile puteri ale timpului nostru. La o suta de ani de la Marele Razboi, navele rusesti si cele ucrainiene se „harjonesc” in Marea Neagra. Consiliul de securitate al ONU va pregati o rezolutie care va fi insa blocata prin veto de unul dintre membrii permanenti.

La Bruxelles, au inceput pregatirile pentru alegerile din primavara si pentru noua comisie ce va urma.

Am regretat ca nu am putut onora invitatia de a participa la sfintirea Catedralei Neamului, rod al eforturilor BOR si, in special, ale PF Daniel. In preajma Centenerului, evenimentul de ieri a avut o semnificatie nationala si una politica – in sensul inalt al cuvantului. De-a lungul timpului, am sprijinit acest proiect, care subliniaza autocefalia romaneasca. Rolul bisericii in supravietuirea romanilor ca natiune a fost imens iar aceasta constructie este un dar pe care poporul roman si-l face siesi, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

PS Fiecare natiune isi creaza legende, uneori bazate pe fapte reale. Apoi fiecare generatie le amplifica si le transmite mai departe. Oamenii au nevoie de modele pe care sa le admire, sa le iubeasca sau sa le urmeze. De cativa ani, „Urzeala tronurilor” a creat idoli si a aparut o noua „industrie” – Funko.

Romanii au acum posibilitatea sa-i venereze pe fondatorii statului unitar modern si sa-si afirme solidaritatea in fata incercarilor ce vor veni", scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Citește și: Victor Ponta S-A DEZLĂNȚUIT pe tema Catedralei Mântuirii Neamului: O să șterg cometariile celor care se cred atât de superiori .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.