Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Oros: 'Am primit acceptul CE să folosim 80 milioane euro, din măsuri care nu au fost accesate, ca schemă de sprijin'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Oros

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat vineri, la Botoşani, că autorităţile române au primit acceptul Comisiei Europene (CE) pentru utilizarea a 80 de milioane de euro, bani rămaşi neutilizaţi din fondurile europene puse la dispoziţia României pentru sectorul agricol, ca scheme de sprijin pentru fermierii şi procesatorii afectaţi de criza provocată de noul coronavirus.

"Am primit acceptul CE să folosim cele 80 milioane de euro, bani rămaşi din măsuri care nu au fost accesate, ca o schemă de sprijin, sumă forfetară de până la 5.000 de euro pentru fermieri şi până la 50.000 de euro pentru un procesator. În paralel, avem un fond de creditare prin care Ministerul Agriculturii plăteşte 50% din dobândă şi un fond de garantare prin care garantăm 90% din volumul împrumutului", a afirmat Oros, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Șeful CCR iese la rampă: De ce sunt neconstituționale amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare

Ministrul Agriculturii a precizat, totodată, că statul va veni, în următoarele două săptămâni, cu un set de măsuri prin care vor fi susţinuţi financiar fermierii care angajează muncitori zilieri sau sezonieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.