Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP a refuzat rambursarea sumelor cheltuite în campanie de PSD. PSD va contesta în instanţă decizia

AEP

Partidul Social Democrat este singura formaţiune politică pentru care Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a refuzat rambursarea cheltuielilor din campania electorală pentru alegerile europarlamentare, potrivit unui raport al AEP publicat în Monitorul Oficial.

"Astfel, având în vedere că cererea de rambursare nu a fost depusă cu respectarea art. 34 alin. (5) şi art. 63 alin. (2) litera f) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art. 58 alin. (1) şi art. 59 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 10/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politce şi a campaniilor electorale, cu modificările ulterioare, a fost invalidată suma de 3.380.634,03 lei corespunzătoare documentelor justificative depuse pentru cheltuielile electorale efectuate", precizează AEP.

Potrivit unor surse social-democrate, PSD urmează să conteste în instanţă raportul AEP.

Surse din cadrul AEP au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că instituţia a refuzat rambursarea cheltuielilor din cauza faptului că documentele depuse erau semnate de Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, înlocuit între timp cu Ştefan Mihu.

În anul 2016, AEP a refuzat rambursarea cheltuielilor UNPR în campania pentru locale, tot din cauza semnăturii de pe documente. UNPR a atacat decizia AEP în instanţă, iar instanţa a dat câştig de cauză UNPR. AEP a contestat decizia, însă apelul nu s-a judecat încă.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil. Drăghici şi alţi reprezentanţi ai PSD au contestat vehement demersul DNA.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.