Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud va trimite zeci de gheparzi în India

tehrantimes.com
ghepard

Africa de Sud a semnat un acord cu India pentru a reintroduce zeci de gheparzi în țara din Asia. Alte opt feline au fost trimise din Namibia în 2022.

Primul lot de 12 gheparzi va fi transportat cu avionul în februarie, potrivit unui anunț al departamentului de mediu din Africa de Sud citat de CNN. Planul este de a reloca „încă 12 animale anual pentru următorii opt până la 10 ani".

Scopul este de a „atinge o serie de obiective ecologice", inclusiv restabilirea rolului ghepardului în India, potrivit Mediafax.

Ghepardul a fost declarat dispărut în India în 1952, fiind singurul carnivor de talie mare din țară care a avut această soartă. Potrivit unei declarații a Ministerului indian al Mediului, dispariția a fost rezultatul vânătorii excesive și al pierderii habitatului.

În prezent, gheparzii se găsesc în Africa de Sud și de Est, în special în Namibia, Botswana, Kenya și Tanzania, potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF).

În trecut, aceste animale aveau o arie de răspândire mult mai mare. Gheparzii cutreierau tot Orientul Mijlociu și India centrală, precum și cea mai mare parte a Africii subsahariene. Pierderea habitatului, braconajul și conflictele cu oamenii au redus foarte mult populațiile lor.

În prezent, mai puțin de 7.000 de gheparzi au rămas în sălbăticie, potrivit WWF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.