Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aglomerație mare la Premiul Nobel pentru Pace: Câteva sute de pretendenți, printre care și zeci de organizații

Premiile Nobel

Premiul Nobel pentru Pace are anul acesta 304 candidaţi, dintre care 209 sunt persoane şi 85 organizaţii, a anunţat Comitetul Nobel din Norvegia, informează agenţia EFE.

Este al patrulea cel mai mare număr de candidaţi din istoria de peste o sută de ani a acestui premiu, recordul fiind înregistrat în anul 2016, când au fost 376 de candidaţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

Potrivit testamentului lăsat de Alfred Nobel, magnatul suedez care a instituit premiile ce-i poartă numele, la Premiul Nobel pentru Pace pot candida profesori universitari, parlamentari, foşti membri ai tribunalelor internaţionale şi alte personalităţi.

Identitatea candidaţilor poate fi cunoscută numai dacă aceştia aleg să-şi anunţe public candidatura, conform practicii Comitetului Nobel numele candidaţilor fiind publicate abia după 50 de ani de la ediţia dintr-un anumit an.

Citește și: Noi contre dure între Guvern și BNR! Replică aspră pentru omul lui Dăncilă

Astfel, luni a fost anunţată candidatura comună la ediţia din acest an a trei activişti saudiţi pentru drepturile omului, Loujain al-Hathloul, Abdullah al-Hamid şi Nassima al-Sada, candidatură impulsionată de către trei deputate norvegiene.

Premiile Nobel sunt anunţate la începutul lunii octombrie şi decernate în fiecare an pe 10 decembrie, data morţii fondatorului lor, în cadrul a două ceremonii, la Oslo cea a Nobelului pentru Pace şi la Stockholm pentru celelalte cinci premii Nobel.

Citește și: Simona Halep a dat lovitura! Suma importantă cu care s-a ales după victoria cu Eugenie Bouchard

Anul trecut Nobelul pentru Pace a fost acordat medicului congolez Denis Mukwege şi activistei yazidi Nadia Murad pentru ''eforturile lor împotriva violenţei sexuale ca armă de război în conflicte''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.