Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALARMANT Epidemiologii americani se tem foarte tare că Sars-Cov-2 facilitează răspândirea altor boli

googleusercontent.com
coronavirus

Experţii americani se tem că SARS-CoV-2 va facilita, indirect, răspândirea altor virusuri. Întârzierea vaccinărilor şi lipsa concentrării asupra focarelor non Covid-19 sunt principalii factori de risc. În atenţia specialiştilor este acum şi răspândirea virusului care provoacă poliomielita, relatează Mediafax.

Organizaţia americană de Sănătate PAHO recomandă atenta supraveghere a situaţiei vaccinărior împotriva poliomielitei, pentru a preveni un posibil focar.

„Deşi am mai învins în trecut poliomielita, dacă permitem ca rata vaccinărilor să scadă şi să devină prea mică ne vom afla încă o dată supuşi riscului răspândirii comunitare a virusului”, spune Carissa Etienne, director al PAHO. „De aceea, e mai important ca niciodată să facem tot ce ne stă în puteri pentru a susţine eliminarea poliomielitei în regiunea noastră, aşteptând ca şi alte ţări ale lumii să atingă acelaşi obiectiv”, a adăugat acesta.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie - argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

Pandemia a pus presiune pe sistemele medicale şi a scos la iveală lipsuri, dar şi puncte tari pe care ne putem sprijini în lupta cu noul coronavirus. Sistemele de imunizare şi supraveghere epidemiologică sunt acum în vizorul public, iar informaţii despre vaccinarea antivirală au ajuns pe buzele multora.

„În timpul pandemiei, trebuie să depunem eforturi mult mai mari şi să lucrăm din greu pentru a nu irosi tot ce am construit în timp”, spune Cuauhtemoc Ruiz Matus, şeful Programului de Imunizare al PAHO.

Vaccinul împotriva poliomielitei a acoperit în perioada 2016-2019 aproximativ 85%-87% din populaţia americană, potrivit raportărilor organizaţiei citate de CNN. În 2020, rata ar putea fi mai mică „din cauza întreruperii activităţilor de asistenţă medicală primară cauzate de pandemia COVID-19”.

Citește și: Evreii, REVOLTAȚI că obiectele lui Hitler au fost vândute la o licitație cu 190.000 de euro: 'Contribuie la legitimarea unei culturi a entuziaştilor'

Virusul poliomielitei a fost într-o vreme extrem de răspândit. În special la copiii mici, acesta poate afecta nervii, slăbind muşchii şi provocând chiar paralizie. Nu există tratament pentru poliomielită, dar vaccinarea s-a dovedit eficientă în prevenirea îmbolnăvirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.