Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ ANM - România va fi lovită de un ciclon din Marea Neagră, în noaptea de joi spre vineri

Inquam Photos / Octav Ganea
ploaie vant umbrele pelerina

Un ciclon care se formează în Marea Neagră va aduce în România ploi puternice, furtuni, grindină şi vânt de până la 90 de kilometri pe oră. ANM este pregătită să emită coduri roşii de vreme severă. Elena Mateescu, director ANM, a vorbit la Antena 3 despre fenomenele meteo extreme așteptate.

  • „Este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, să fie cele mai afectate, mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri, de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitații care să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp și de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină", a spus Elena Mateescu, directorul ANM. Ea a adăugat că fenomenele meteo extreme sunt așteptate să dureze până duminică.

De asemenea, meteorologul Gabriela Băncilă a spus la Antena 3:

  • „Acest ciclon s-a format în zona Mării Mediterane, a traversat la sfârșitul săptămânii trecute, duminică și luni, Peninsula Balcanică și a ajuns deasupra bazinului vestic al Mării Negre în cursul zilei de marți. Marți, aproape toată partea de est și sud-est a țării s-a aflat sub incidența unei avertizări de cod portocaliu. Acele ploi se datorau tocmai acestui ciclon care, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-a deplasat ușor către bazinul central al Mării Negre, unde s-a reîncărcat cu umezeală și s-a intensificat. Cea mai probabilă traiectorie despre care vorbim în momentul de față este aceea de a afecta partea de sud-est a țării, adică sudul Moldovei, inclusiv zona Carpaților de Curbură, zona Dobrogei și zona Bărăganului”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.