Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ METEO Cod galben de inundaţii în șase județe. Hidrologii avertizează: E posibil să ajungem la cod roșu

METEO
meteo alert

Hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pe râuri din șase judeţe, avertizarea fiind valabilă duminică, de la ora 9.30 până la ora 22.00, însă reprezentanții INHGA au precizat, duminică, la comandamentul de urgență de la MAI, că este posibil să fie emis cod roșu duminică seara sau luni, informații Mediafax.

„În funcție de evoluție, este posibil să ajungem pe unele râuri la severitate de cod roșu”, a precizat reprezentantul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, prezent duminică, la Ministerul de Interne, unde a fost convocat comandamentul de urgență.

Este în vigoare și o altă atenționare de cod portocaliu pentru râuri din alte 13 județe din țară.

Hidrologii au instituit un cod galben de inundaţii pe râuri din 6 judeţe, avertizarea fiind valabilă duminică, de la ora 9.30 până la ora 22.00. Este în vigoare și o altă atenționare de cod portocaliu pentru râuri din alte 13 județe din țară.

Vezi și: ALERTĂ Cod portocaliu de ploi în 18 județe ale țării. Care sunt zonele vizate

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), este cod galben de inundații pe râuri din județele Neamț, Vaslui, Iași, Bacău, Vrancea și Galați.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice Bȃrlad – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, în județele Neamț, Vaslui, Iași, Bacău, Vrancea și Galați”, arată hidrologii.

Atenționarea este valabilă duminică, de la ora 9.30 până la ora 22.00.

De asemenea,m rămâne în vigoare o altă atenționare pod portocaliu de inundații până luni la 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.