Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Pădure, ales în unanimitate în funcția de președinte al Federației Române de Haltere

Federatia haltere

Alexandru Pădure a fost ales în unanimitate în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Haltere în cadrul alegerilor care au avut loc, marţi, în cadrul Adunării Generale Ordinare desfăşurate la Complexul Sportiv Naţional din Bascov.

Secretar general în exerciţiu, Alexandru Pădure a fost votat de cei toţi cei 30 de reprezentanţi ai cluburilor afiliate, celălalt contracandidat, Gheorghe Biriş, retrăgându-se din cursa electorală la începutul Adunării Generale.

Pădure a declarat, pentru AGERPRES, că a primit un "vot de încredere" din partea membrilor afiliaţi.

"Mă bucur că alegerile s-au desfăşurat în condiţii foarte bune, cu respectarea tuturor prevederilor statutare şi legale. Le mulţumesc tuturor reprezentanţilor structurilor afiliate pentru acest foarte important vot de încredere pe care mi l-au acordat. Îi mulţumesc domnului Biriş (n.r. - Gheorghe Biriş, vicepreşedintele Federaţiei) pentru relaţia bună pe care o avem şi sunt convins că şi în continuare vom colabora la fel de bine", a spus el.

Noul preşedinte a menţionat că lupta împotriva dopajului rămâne prioritară şi a subliniat că obiectivul Federaţiei Române de Haltere în viitorul apropiat este câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

"Planul meu managerial se numeşte 'Ridicăm împreună', iar în cadrul lui am identificat mai multe puncte prioritare de implementat în acest scurt mandat şi de continuat în viitor. Prioritar va rămâne să depunem împreună toate eforturile pentru lupta împotriva dopajului, prin educaţie şi celelalte acţiuni pe care deja le-am întreprins. Ne dorim în acelaşi timp să ne dezvoltăm zona de selecţie şi baza materială, să fim reprezentaţi în forurile internaţionale şi să organizăm în România competiţii internaţionale. De asemenea, în perioada următoare prioritar pentru noi este să avem un comportament bun şi foarte bun în procesul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru că obiectivul măreţ, dar nu imposibil de atins, este câştigarea unei medalii olimpice la Paris anul viitor", a precizat Pădure.

Mandatul noului preşedinte va fi valabil până în 2025 când se vor organiza din nou alegeri.

Tot marţi, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Haltere l-a ales în funcţia de membru al Biroului Federal pe Ionuţ Robert Onel, care a primit 19 voturi. Contracandidatul său, Adrian Ioan Jigău, a primit 10 sufragii, în timp ce Ioan Iordache s-a retras înaintea votului.

Federaţia Română de Haltere funcţiona fără preşedinte din iunie 2022, când Nicu Vlad a fost suspendat pe viaţă de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne din cauza implicării în cazuri de doping în calitatea sa de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.