Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu susține proiectul ”Școală după școală” - Ce avantaje vor avea copiii și părinții

alinaGorghiu

Copreședinta PNL Alina Gorghiu anunță că parlamentarii liberali au propus ca programul ”Școală după școală” să fie extins la nivel național, pentru ca elevii din învățământul primar să primească un tichet de aproximativ 200 de lei, care va fi gestionat de școli.

Extinderea programului la nivel național ar reduce abandonul școlar și ar crește gradul de cuprindere al copiilor în învățământ. În anul școlar 2014-2015, 27% dintre copiii de vârstă școlară nu au fost înscriși la școală, susține copreședinta PNL.

Totodată, Alina Gorghiu este de părere că programul ar fi un sprijin și pentru părinții care muncesc și pentru cadrele didactice, care ar avea un câștig suplimentar prin participare la orele Școală după școală”.

Ca toate acestea să devină realitate e nevoie, însă, de înțelepciunea tuturor partidelor! PSD ar trebui să fie primul susținător, de vreme ce și-a asumat în programul de guvernare generalizarea proiectului ”Școală după școală”.

Gorghiu

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, propunerea legislativă a PNL privind acordarea de tichete în valoare de 200 de lei pentru copiii din clasele 0-4 care doresc să urmeze programul “Şcoală după şcoală”.

Potrivit metodologiei programul „Şcoala după şcoală” se poate organiza în spaţiile din propria unitate şcolară sau în spaţiile disponibile din alte unităţi şcolare, consorţii şcolare etc., precum şi în  palate ale copiilor, cluburi şcolare sau în alte spaţii puse la dispoziţie de autorităţi locale, ONG-uri  cu competenţe în domeniu, biserică etc.

Se interzice organizarea Programului “Şcoala după şcoală” în sediile partidelor politice sau în spaţii ale unor persoane fizice.

Totodată, programul SDS va fi complementar programului şcolar obligatoriu şi va avea un caracter opţional pentru elev.

Înscrierea elevilor în program se face pe baza cererii scrise a părinţilor/tutorilor legali ai elevilor, adresată unităţii de învăţământ. În cerere, părintele/tutorele va preciza pachetul educaţional pentru care optează, după consultarea specialiştilor implicaţi în program şi respectând opţiunile elevului.

Prezenţa elevilor la SDS va fi monitorizată zilnic de către cadrele didactice care vor înştiinţa familia în momentul în care elevul  înregistrează absenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.