Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Almodóvar începe un nou film intitulat 'Madres paralelas': în distribuție sunt Penélope Cruz, Julieta Serrano şi Rossy de Palma

mediafax.ro
cinema

Cineastul spaniol Pedro Almodóvar începe producţia pentru un nou lungmetraj, „Madres paralelas”, cu Penélope Cruz, Julieta Serrano şi Rossy de Palma în distribuţie, relatează News.ro.

Proiectul a fost anunţat în luna iunie a anului trecut, însă acum cineastul a prezentat distribuţia din care vor face parte şi Aitana Sánchez Gijón, Milena Smit şi Israel Elejalde.

Este stabilit ca filmările să înceapă la finalul lunii martie.

Almodóvar avea de mai mult timp în plan realizarea acestui film, însă a reuşit să finalizeze scenariul recent. În centru se află două femei care nasc în aceeaşi zi. Filmul urmăreşte vieţile lor paralele timp de doi ani, explica vara trecută cineastul.

„Cu Madres paralelas mă întorc la universul feminin, la maternitate, la familie. Vorbesc despre importanţa înaintaşilor şi a urmaşilor. Inevitabila prezenţă a memoriei. Există multe mame în filmografia mea, cele care iau parte la această poveste sunt foarte diferite”, a spus Almodóvar în anunţul privind distribuţia, citează Variety.

El a adăugat: „Ca povestitor, mamele imperfecte mă inspiră cel mai mult acum. Penélope Cruz, Aitana Sánchez Gijón şi tânăra Milena Smit vor juca rolurile a trei mame în film, acompaniate de Israel Elejalde, ca personaj principal masculin. Este şi o colaboare cu iubitele mele Julieta Serrano şi Rossy de Palma. Madres paralelas va fi o dramă intensă. Sau aşa sper”.

Cel mai recent lungmetraj al lui Almodóvar, „Dolor y gloria”, a avut în centru - neobişnuit pentru el - un personaj masculin, interpretat de Antonio Banderas. Filmul a fost lansat în 2019 la Cannes, a fost nominalizat la Globurile de Aur şi Oscar, dar şi la premiile EFA, BAFTA şi César şi premiat cu Goya.

Anul trecut, imediat după ridicarea stării de urgenţă din Spania, el a filmat cu Tilda Swinton scurtmetrajul „The Human Voice”, primul său film în limba engleză, adaptare a piesei lui Jean Cocteau. Acesta a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneţia.

Pedro Almodóvar s-a născut pe 25 septembrie 1949, la Calzada de Calatrava, în Spania. La sfârşitul anilor 1960, s-a mutat la Madrid. A lucrat timp de 12 ani ca asistent administrativ la Compania Naţională de Telefoane şi a început activitatea cinematografică cu mai multe scurtmetraje.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Pelicula sa „Femei în pragul unei crize de nervi/ Mujeres al borde de un ataque de nervios” a primit o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a galei premiilor Oscar din 1989. În 2000, filmul „Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre” a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie.

Pedro Almodóvar a câştigat, în 2003, un premiu Oscar la categoria „cel mai bun scenariu” pentru „Vorbeşte cu ea/ Hable con ella”, film pentru care a fost nominalizat şi la categoria „cel mai bun regizor”.

Palmaresul lui Pedro Almodóvar cuprinde, între altele, un Glob de Aur, patru trofee BAFTA, patru premii César şi tot atâtea trofee primite la Festivalul de Film de la Cannes, cinci premii Goya şi un premiu Teddy, la Festivalul de Film de la Berlin.

Şase dintre filmele lui Pedro Almodóvar - „Todo Sobre mi Madre”, „Volver”, „Los Abrazos Rotos”, „La piel que habito”, „Julieta” şi „Dolor y gloria” - au fost selectate în competiţia Festivalului de la Cannes. Lungmetrajul „La Mala Education” a deschis festivalul în 2004, iar cineastul a apărut pe afişul celei de-a 60-a ediţii a evenimentului de pe Croazetă. În 2017, el a fost preşedintele juriului competiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.