Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Romaniei la Madrid: "Aproximativ același număr de secții de vot ca și la alegerile prezidențiale din 2019"

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE
Am avut o nouă discuție cu membri ai comunității și cu reprezentanții partidelor politice românești din Spania despre organizarea scrutinului pentru alegerile parlamentare din 5 și 6 decembrie.
Le-am transmis mulțumiri pentru implicarea în promovarea votului prin corespondență, efort care a coagulat energia multora dintre dumneavoastră, chiar dacă în Spania, la finalul perioadei de înscriere, erau înregistrate foarte puține cereri, 3338.
Obiectivul nostru este să asigurăm, conform legislației în vigoare, cadrul optim pentru ca toți cetățenii români cu domiciliul sau reședința în Spania să își exercite dreptul de vot.
Cu sprijinul autorităților locale spaniole, în paralel cu promovarea votului prin corespondență, echipele ambasadei și ale celor 7 oficii consulare au identificat locații în care să fie organizate aproximativ același număr de secții de vot ca și la alegerile prezidențiale din 2019.
După cum știm cu toții, în organizarea procesului electoral de anul acesta va trebui să ținem cont de situația deosebită generată de pandemie și implicit de respectarea cu strictețe a măsurilor sanitare impuse de autoritățile spaniole.
Ca de fiecare dată, implicarea cetățenilor români din comunitate ca președinți, locțiitori ai președinților, membri în secțiile de votare este esențială și mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au incris pentru a face parte din echipele secțiilor de vot.
Scrie pe pagina de facebook, Gabriela Dancau, Ambasadorul Romaniei la Madrid

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.