Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

#amfacutistorie

content-image

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat, în perioada 3-5 mai 2019, la Bacău, Reuniunea la nivel de experți europeni privind contribuția diferitelor categorii de cetățeni europeni la dezvoltarea țării gazdă, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Valorificarea contribuțiilor culturale, economice, sociale și din domeniul educațional pe care cetățenii români și cei ai țărilor cu diasporă numeroasă precum și schimbul de bune practici între experții europeni au fost principalele teme abordate în cadrul dezbaterilor care au avut loc la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău și la sediul Consiliului Județean, cu sprijinul CJ, al Primăriei și al Instituției Prefectului.

Secretarul de stat Lilla Debelka și subsecretarul de stat Victor Ionescu au prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene precum și rezultatele celor două evenimente organizate în aceste luni de MRP. Discuțiile au vizat apoi exemple de bune practici privind modalitățile de încurajare a diferitelor categorii de cetățeni din UE în vederea dezvoltării de acțiuni de succes în țările-gazdă. De asemenea, au fost evocate și raporturile între aceștia și autoritățile din statele de reședință.

“Reuniunea a prilejuit un schimb de bune practici la nivel european privind valoarea diasporei, fie că ne referim la realizări pe plan economic, cultural, sau educațional. Am urmărit, în demersurile MRP din cadrul Președinției rotative, să aducem diaspora pe agenda europeană și să deschidem posibilitatea unei cooperări la nivelul Uniunii, pentru politici adresate diasporei. Cred că această reuniune va genera dezbateri și idei care vor fi puse în practică cu succes, atât pentru toți românii de pretutindeni, cât și pentru cetățenii europeni”, a subliniat și subsecretarul de stat Victor Ionescu.

Reuniunea de la Bacău este a doua întâlnire la nivel de experți și a treia organizată de MRP în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. La eveniment au participat experți din state UE, reprezentanți ai Parlamentului României, ai autorităților județene, ai mediului academic și ai instituțiilor partenere MRP.

www.mprp.gov.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.