Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Paul: „Cea mai mare tâmpenie a Guvernului Ponta”

Guvernul Ponta are două motoare gripate: finanțele si justiția. Acuz cei doi miniștri care au acceptat cea mai gravă tâmpenie aplicată de Guvernul Ponta prin OUG nr. 8/2015, in urma careia deciziile instanțelor nu se aplică ANAF. Astfel, dacă ANAF aplică o sancțiune pecuniară și instanța decide că sancțiunea a fost ilegală, cel amendat pe nedrept nu iși va primi banii înapoi. Dovadă stă art 13:

"(viii) în situaţiile prevăzute la pct. (vii), dacă operatorul economic achită amenda contravenţională sau jumătate din cuantumul acesteia, după caz, precum şi o sumă egală cu de zece ori amenda aplicată, sancţiunea complementară încetează de drept la 24 de ore de la prezentarea dovezii achitării la organul constatator. Suma de bani egală cu de zece ori amenda aplicată se face venit la bugetul de stat, poate fi achitată la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - C.E.C. - S.A. sau la unităţile Trezoreriei Statului şi NU SE RESTITUIE în cazul în care, la solicitarea operatorului economic, INSTANTA de judecată ANULEAZA PROCESUL-VERBAL DE CONSTATARE A CONTRAVENTIEI. Termenul de 24 de ore curge de la data înregistrării la registratura organului constatator a dovezii achitării sau de la data confirmării de primire dacă aceasta a fost transmisă prin poştă."

Neconstitutionalitatea acestei decizii este răsunătoare! Doar Avocatul Poporului e surd la popor.

Integral aici: https://www.privesc.eu/Arhiva/61620/Conferinta-de-presa-sustinuta-de-prim-vicepresedintele-PNL--Andreea-Paul--si-viceliderul-grupului-PNL-din-Camera-Deputatilor--Eugen-Nicolaescu

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.