Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anihilare, al optulea roman al lui Michel Houellebecq, în librării din 3 octombrie

Gaudeamus
carte librarie online

„Anihilare” de Michel Houellebecq, apărută în colecţia „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu la Humanitas Fiction, în traducerea lui Daniel Nicolescu, va putea fi achiziţionată din librării începând cu data de 3 octombrie, potrivit news.ro

Până atunci, romanul este disponibil pentru precomenzi pe siteurile Libhumanitas.ro, Libris.ro, Carturesti.ro şi Dol.ro.

Publicat în ianuarie 2022 într-un prim tiraj de 300.000 de exemplare, considerat unul dintre evenimentele literare al anului în Franţa, cel de-al optulea roman al lui Michel Houellebecq, „Anihilare”, a cunoscut rapid numeroase traduceri.

Iconoclastul autor îşi intrigă din nou publicul, imaginând o poveste profund umană, cu vibrări de melancolie, dar şi cu neaşteptate şi tulburătoare tresăriri metafizice, pe care până acum nu le lăsase să transpară în paginile sale de proză.

Început ca un thriller, cu terorişti informatici, care coboară treptat din virtualul net-ului în realitatea cotidiană, preschimbând pixelii în sânge, romanul deschide şi o tramă politică, atent şi iscusit articulată, ce se petrece în toiul alegerilor prezidenţiale din Franţa anului 2027, punând în scenă personaje cu identitate reală descifrabilă. Firele narative se leagă graţie personajului Paul Raison, un rezonabil şi aparent anost înalt funcţionar în Ministerul de Finanţe, care, pe măsură ce poveştile publice înaintează, îşi descoperă vidul existenţial şi încearcă, sub presiunea veştii că suferă de o boală incurabilă, să-şi creeze un viitor, recuperând urmele de afecţiune ale unui trecut ratat. Un viitor pe cât de scurt, pe atât de dens.

„Houellebecq descrie, cu o forţă rară şi cu o neobişnuită formă de tandreţe, ceea ce ne rămâne atunci când lumea se năruie” - Figaro Histoire

„Romanul cel mai delicat, mai melancolic şi mai sensibil al lui Michel Houellebecq” - Charlie Hebdo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.