Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM a emis Cod Galben de ninsori, viscol și ploi: vremea se schimbă radical

weradio.ro
ninsori meteo lapovita

Meteorologii ANM au emis, duminică dimineața, o avertizare Cod galben de vânt, polei și ninsori în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, valabilă până marți dimineața. În noaptea de marți spre miercuri va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20...-18 grade, informează Mediafax.

Administrația Națională de Meteorologie arată că aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h.

ANM a emis o avertizare Cod galben pentru intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

Ninge în Moldova

În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm. În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Meteorologii arată că la începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20...-18 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.