Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonel Tănase, șeful SGG: Cozile la ghișee și teancurile de hârtii trebuie să devină un vis urât

Guvernul Romaniei
Antonel Tănase

Cozile la ghișee și teancurile de hârtii depuse la registratura instituțiilor trebuie să devină `un vis urât`, iar românii nu trebuie să își mai piardă puținul timp liber luptându-se să obțină de la instituții informațiile care li se cuvin și serviciile de care au nevoie, spune Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului.

Citește și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

“Cozile la ghișee și teancurile de hârtii depuse la registratura instituțiilor trebuie să devină un vis urât, iar românii nu trebuie să își mai piardă puținul timp liber luptându-se să obțină de la instituțiile statului informațiile care li se cuvin și serviciile de care au nevoie. Toate serviciile pe care instituțiile publice le vor oferi oamenilor trebuie să poată fi accesate online. Acesta este punctul de la care am pornit discuțiile în cadrul Comitetului pentru debirocratizare”, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase în timpul reuniunii Comitetului interministerial pentru coordonarea eforturilor de reducere a birocrației si de simplificare a procedurilor administrative (Comitetul DEBIRO).

El spune că Guvernul trebuie să acționeze în mod concret, aplicat și susținut pentru reducerea birocrației și simplificarea procedurilor administrative în vederea eficientizării și îmbunătățirii serviciilor destinate oamenilor și mediului de afaceri.

“Comitetul DEBIRO are ca scop final simplificarea și eliminarea redundanțelor din legislație. Nu vrem să digitalizăm birocrația, ci să simplificăm cât putem de mult activitatea instituțiilor publice și să desființăm formularele în format clasic”, a declarat Tony Romani, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Printre prioritățile Comitetului DEBIRO se numără finalizarea proiectului Strategiei Naționale de Debirocratizare și Simplificare administrativă, lansarea portalului simplificare.gov.ro și operaționalizarea primelor inițiative aplicate unor domenii precum construcțiile și infrastructura, HoReCa, domeniul financiar-bancar, producția nonalimentară, dereglementarea IMM-urilor, documentele medical-administrative, raporturile de muncă și altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.