Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anul viitor bugetul se strâmtează, iar ANAF va deveni și mai agresiv în absența a 4 soluții clare

În anul 2017 intră în vigoare noi măsuri de relaxare fiscală introduse deja în Codul Fiscal și altele noi adoptate recent de către Guvern. Așadar, bugetul raportat la nevoi se strâmtează, iar ANAF va deveni și mai agresiv. Nu trebuie tratați toţi antreprenorii ca hoţi şi nu trebuie distrusă bruma de antreprenori români. Economia are nevoie de dovezi clare de diminuare a evaziunii fiscale mari.

Am organizat acum câteva zile o dezbatere la Parlament despre relațiile dintre inspectorii fiscali și contribuabili, în prezența doamnei ministru a finanțelor Anca Dragu, a reprezentanților ANAF, ai firmelor românești și străine, experți și avocați responsabili cu litigiile fiscale, dar și parlamentari ai Comisiei de buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

Problemele și soluțiile ridicate le-am structurat în 4 categorii și am agreat ca la MFP să fie demarate 4 grupuri de lucru aferente pe parcursul verii. Până la începutul lunii septembrie ne propunem să fie găsite căile cele mai bune pentru punerea lor în aplicare:

1. Crearea comisiei independente de ANAF pentru soluționarea contestațiilor ca să nu se mai ajungă în instanță decât cu cazurile foarte complexe. Astăzi există mult prea multe decizii definitive în instanță în defavoarea ANAF, semn că acelor contribuabili li s-au imputat prejudicii ilegal.

2. Adoptarea unui Cod de conduită a inspectorilor fiscali în relație cu contribuabilii, astfel încât să joace tot mai mult un rol preventiv.

3. Soluție fiscală individuală anticipată, deresponsabilizarea contribuabilului pentru conduita fiscală a furnizorilor furnizorului său, iar primul control al ANAF să fie de îndrumare și abia apoi să se impună penalități.

4. Crearea unui grup de lucru pentru măsuri pragmatice care să ducă la diminuarea evaziunii fiscale.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.