Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ important al MAE despre Rolul Politicii Europene de Vecinătate

MAE

Rolul pe care Politica Europeană de Vecinătate şi Parteneriatul Estic îl au în aprofundarea cooperării UE cu ţările regiunii a constituit una dintre temele abordate de ministrul delegat Maria Ligor la conferinţa internaţională "Instrumentalizing the Recent Past în Foreign Policy", organizată de Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană al SNSPA.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis joi Agerpres, ministrul delegat a evidenţiat sprijinul constant al României pentru parcursul european al statelor implicate, care sunt şi principalii parteneri ai ţării noastre în cooperarea pentru dezvoltare. Ea a arătat că România sprijină activ statele din vecinătatea estică prin transferul de expertiză şi bune practici privind reformele, dar şi prin asistenţă financiară sau tehnică în domenii cheie precum buna guvernare, reforma instituţională sau lupta anticorupţie.

Maria Ligor a reiterat poziţia României, împărtăşită şi de ceilalţi membri ai UE, faţă de anexarea ilegală a Crimeii şi conflictul din estul Ucrainei, susţinerea pentru eforturile de soluţionare a crizei din cadrul formatului Normandia şi ale Grupului de contact trilateral şi încurajarea atât a Federaţiei Ruse, cât şi a Ucrainei să joace un rol constructiv în reglementarea conflictului. România susţine independenţa, integritatea teritorială, suveranitatea şi unitatea Ucrainei, precizează sursa citată. Ministrul delegat a subliniat că eforturile de modernizare a ţării vecine trebuie să fie inclusive, luând în consideraţie interesele, potenţialul şi dorinţa de a contribui a minorităţilor sale, inclusiv a celei române. Reformele, aşa cum este şi descentralizarea, trebuie să răspundă situaţiei specifice şi nevoilor minorităţilor, mai cu seamă în ceea ce priveşte accesul la educaţie în limba maternă, se menţionează în comunicat.

Conferinţa internaţională "Instrumentalizing the Recent Past în Foreign Policy", organizată joi şi vineri de către Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană al SNSPA reuneşte peste 30 de experţi din Albania, Bulgaria, Federaţia Rusă, Georgia, Germania, Italia, Muntenegru, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ucraina şi Ungaria, specializaţi pe regiunea est-europeană şi pe Balcanii de Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.