Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț ÎNGRIJORĂTOR al meteorologilor: Ne așteaptă o vară SUFOCANTĂ - FOTO

www.radiovacanta.ro
caniculă, termometru, soare, căldură

Prognoza pentru aceasta vara vine cu vesti cel putin ingrijoratoare. Potrivit specialistilor de la Accuweather, Romania ar urma sa fie lovita de multiple valuri de caldura si temperaturi extreme.

De asemenea, valuri de caldura succesive vor reprezenta o mare problema pentru tarile din sudul si estul Europei, anunta Stirileprotv.ro. Aceste valuri de caldura periculoase sunt asteptate in lunile iulie si august, iar mediile de peste 32 de grade Celsius vor deveni comune in Italia si Balcani.

Citeste si: Mărturia care ZGUDUIE România: Fostul șef al SPP RECUNOAȘTE că alegerile din 2009 au fost FRAUDATE

O perioada de canicula ar putea sa se intinda timp de sapte zile consecutive. De asemenea, vremea calda si uscata va crea conditii ideale pentru instalarea secetei in Ucraina, Republica Moldova si Romania. Conditiile de seceta ar putea sa se prelungeasca in toamna, iar impactul ar putea sa fie unul puternic asupra agriculturii.

Intre timp, britanicii si irlandezi vor avea parte de o vara extrem de scurta, iar furtunile vor cuprinde tari precum Franta, Germania, Polonia si Cehia. ”In timpul celor mai intense valuri de caldura, am putea sa inregistram noi temperaturi record”, a declarat expertul meteorolog Alan Reppert de la AccuWeather.

Citește și: Marian Vanghelie cutremură politica: Planul secret al lui Gabriel Oprea

De asemenea, printre cele mai expuse tari la canicula se numara Macedonia, Bulgaria, Ungaria si Romania. ”Smogul si calitatea proasta a aerului vor reprezenta alte probleme pentru aceste regiuni”, a completat meteorologul Tyler Roys.

Tarile est-europene se vor confrunta si cu o lipsa de precipitatii, care va creste riscul instalarii conditiilor de seceta, desi regiunea a primit precipitatii peste media normala in perioada ianuarie-aprilie. Culturile vor avea de suferit in toate tarile balcanice din cauza lipsei precipitatiilor si a temperaturilor extreme din aceasta vara.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.