Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APOCALIPSA de după alegeri!!. Scenarii pre și post alegeri!

portalsm.ro
sah

Obișnuit sa public despre politica externa, voi așterne și câteva gânduri și o analiza despre politica și jocurile de putere din interior...nu de alta dar mediul diplomatic urmărește cu maxim interes evoluția de pana și după alegerile din Decembrie.

Unii pentru a știi cum se poziționează fata deRomania din perspectiva propriilor interese iar alții pentru a vedea cum pot fructifica o eventuala "atomizare" a puterii și vulnerabilități sau instabilități.

Așadar, îmi voi așterne umile păreri despre ce urmează în viitorul imediat ca posibile scenarii în și cu România. În primul rand dacă în materie de politica externa totul a devenit imprevizibil în materie de politica interna și jocuri de putere totul a devenit HAOTIC...

Dar voi încerca să fiu succint și cat mai clar:

1. În primul rand în mediul diplomatic circula intens îspatele ușilor închise varianta SUSPENDĂRII Președintelui imediat după alegeri de către noua majoritate parlamentara. Cu scopul reașezarii unor centre de putere dar și pentru SALVARE personala a foarte multi din viitori - actuali politicieni. Președintele interimar ar urma sa schimbe conducerea Parchetului și Serviciilor și organizarea de alegeri. În contextul unei slabe mobilizări și scăderi în sondaje a lui Iohanis un nou Președinte ar aplica modelul "Polonia" de confiscare a puterii și reorientarea politicii externe a României.

Problema unora dintre diplomați, ceva mai detașați este urmatoarea: Cui ar folosi o asemenea criza și instabilitate? Și ce motive de încălcare a Constituției pot fi invocate pentru suspendare cat timp Presedintele nu are acțiuni publice care sa poată fi invocate....În acest scenariu paradigma puterii s ar schimba total în România: Negrul ar deveni Alb și invers.

2. După alegerile de la CSM, o majoritate parlamentara constituita din toți cei care plătesc acum probabil bani grei pentru imunitate respectiv libertate ar urma sa declanșeze un control prin Inspecția Judiciara la Parchet cu scopul vădit de eliminare a actualilor șefi și preluarea acestei instituții de anumiți oameni care sa albească și sa curețe mare parte din cei asupra cărora planează detenția. Nu uitați ca un pas a fost făcut deja: numirile pe viitor le face CSM ul conform modificărilor aduse legii în Parlament recent. Întrebarea diplomaților este nu cui servește aceste scenariu evident ci cu ce costuri???. Conflict cu UE ȘI SUA în mod cert. Si ajungem din nou la instabilitate.

 

3. Pe fondul unor posibile achitării viitoare în dosare mari de corupție un arc de cerc de putere din România format din politicieni, media, oameni de afaceri vor pune presiune pe servicii și parchet pentru slăbirea puterii acestora la pachet cu exagerări sau stângăcie ale acestor instituții în diverse cazuri ce vor fi exploatate. Întrebările rămân aceleași, miza rămâne aceeași....LIBERTATEA

 

4. Cu complicitatea a o parte din actualii guvernanți sa fie data "lovitura de putere" prin înlocuirea lui Cioloș cu actuali miniștri în vederea confiscării PNL și asigurarea continuității la guvernare. Problema apare la nivelul PNL unde aceștia au o alta varianta negociata și cu altii: rămânerea lui Cioloș premier dar cu o echipa total noua însă politica. Ceea ce deranjează foarte tare o parte din actuala formula guvernamentala și planurile Germaniei și Franței...desi cele 2 ar fi mulțumite și cu varianta Cioloș premier și restul politic...întrebările rămân iarăși aceleași...partenerii americani neincurajand nicio secunda orice firma de instabilitate pana sau după alegeri.

I                           VA URMA!!!!!

Clar este un lucru: În România va urma o grava criza pana sau după alegeri dominata de INSTABILITATE și având ca miza nu GUVERNAREA ci LIBERTATEA și confiscarea puterii de diverse tabere...trist este faptul ca în aceasta bătălie ROMANIA VA FI SACRIFICATA ECONOMIC ȘI SOCIAL. Voi detalia în următoarele episoade alte scenarii și mize!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.