Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită, suspectată că ar fi construit primul reactor nuclear. Îngrijorări mari cu privire la securitatea și la echilibrul de forțe din Golful Persic

Operation World
Arabia Saudita

Arabia Saudită se apropie, conform imaginilor obţinute prin satelit, de finalizarea construirii primului reactor nuclear, o situaţie care generează preocupări la nivel internaţional deoarece Riyadul nu a adoptat reglementările internaţionale care garantează că tehnologia nu este utilizată militar.

Vezi și: RĂZBOI TOTAL pentru Laura Codruța Kovesi: Consiliul UE reafirmă că NU o vrea pe fosta șefă a DNA la conducerea Parchetului European

Complexul nuclear de cercetare se află în incinta Institutului pentru Ştiinţă şi Tehnologie "Regele Abdulaziz" din Riyad, potrivit imaginilor prin satelit publicate de GoogleEarth, informează site-ul agenţiei Bloomberg preluat de mediafax.. Imaginile confirmă că lucrările de construcţie la primul reactor nuclear saudit se apropie de final.

Avansarea proiectului îi alarmează pe specialiştii în domeniul nuclear, întrucât Arabia Saudită încă nu a adoptat setul de reglementări internaţionale care garantează că energia atomică civilă nu este utilizată pentru fabricarea de arme nucleare.

Vezi și: Codrin Ștefănescu s-a dat de gol: Ce-i pregătește PSD-ul lui Klaus Iohannis

"Există o probabilitate foarte mare ca aceste imagini să arate primul complex nuclear al ţării. Acest lucru înseamnă că Arabia Saudită trebuie să adopte toate garanţiile internaţionale", a declarat Robert Kelley, fost director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.