Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aryna Sabalenka, demonstrație de forță la Indian Wells: victorie clară în fața lui Coco Gauff

Aryna Sabalenka a făcut o demonstrație de măiestrie la serviciu pentru a o învinge miercuri în mod categoric pe americanca Coco Gauff cu 6-4, 6-0 și a ajunge în semifinalele turneului de la Indian Wells, unde o va înfrunta pe Maria Sakkari, a șaptea favorită.

Campioana de la Australian Open nu s-a confruntat niciodată cu o minge de break și s-a folosit de serviciul puternic și precis pentru a o elimina pe Gauff în doar 65 de minute de joc.

Sabalenka pare să fi lăsat în urmă problemele sale din trecut cu dublele greșeli, necomițând nici măcar una împotriva lui Gauff, în timp ce a reușit cinci ași și a câștigat 87% din mingile jucate cu primul serviciu, notează Mediafax.

Gauff a fost condusă rapid cu 2-0 în primul set, nereușind apoi să facă rebreak și să egaleze nivelul de joc al bielorusei, deși a jucat bine.

Sabalenka, a doua favorită, a dominat setul secund, în ciuda încercărilor publicului californian de a o încuraja pe Gauff, a șasea favorită.

"Știam că voi ați vrut să mă trimiteți acasă", a declarat o Sabalenka zâmbitoare mulțimii într-un interviu pe teren.

"Vă mulțumesc tuturor că ați venit și ne-ați susținut, mai ales pe ea, dar și pe noi. Atmosfera a fost incredibilă. Nu vreau să plec. Vreau să rămân aici cât mai mult timp".

În celălalt meci al zilei, în cursul serii de miercuri, grecoaica Sakkari a revenit de la un set în urmă și a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numărul 15, cu 4-6, 7-5, 6-1.

Kvitova a avut un start fulminant, reușind să facă două break-uri pentru a prelua avantajul cu 5-2. Sakkari a câștigat apoi două game-uri consecutive, dar Kvitova a reușit să își păstreze serviciul sub presiune și să câștige primul set.

Dubla campioană de la Wimbledon a făcut break în primul game al setului secund, dar o serie de duble greșeli i-au permis adversarei sale să revină în meci.

Sakkari a egalat setul la 3-3 înainte de a profita din nou de serviciul cu probleme al Kvitovei pentru a duce meciul în set decisiv.

Sakkari, vicecampioana de anul trecut, a făcut două break-uri în setul al treilea înainte de a servi pentru a câștiga meciul în două ore și 15 minute.

"Este una dintre cele mai bune reveniri din cariera mea, nu doar pentru că eram condusă cu un set și un break, ci și pentru că m-a făcut să joc ca o amatoare în primul set", a declarat ea Sakkari după meci.

"Am încercat să joc cât mai fizic posibil și tot ce pot spune este că acum am nevoie de o pedichiură, pentru că îmi sângerează foarte tare picioarele".

Sakkari și Sabalenka vor juca semifinala în cursul zilei de sâmbătă, scorul întâlnirilor directe fiind egal 4-4. Ultimele trei confruntări au fost cîștigate de Sakkari, două la edițiile din 2021 și 2022 ale Turneului Campioanelor și una într-un turneu demonstrativ, anul trecut în martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.