Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei a oferit tablete pentru 150 de copii cu note bune și fără posibilități materiale

Europa FM
copii tablete

Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei a finalizat săptămâna aceasta distribuirea a 150 de tablete electronice unor elevi fără posibilități materiale, dar cu rezultate bune la școală, din județul Dolj, potrivit basilica.ro.

„Este, pe de o parte, o formă de a recompensa eforturile pe care ei le-au făcut alături de colegii noștri dascăli implicați în proiect”, a spus Părintele Adrian Stănulică, președintele organizației bisericești.

„Trebuie să avem în vedere faptul că, anul trecut, o mare perioadă din timpul anului școlar s-a desfășurat în format online, iar mulți dintre copiii din grupuri vulnerabile nu au avut acces la infrastructura necesară pentru a participa la activități.”

Acțiunea de sprijin a fost realizată în cadrul Proiectului „Hai la școală!”, care își propune prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor vulnerabili social.

Tabletele au ajuns la copii din localitățile Valea Stanciului, Cerăt, Bratovoești, Lipovu și de la Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu” din Craiova, unde mitropolia desfășoară de trei ani proiectul menționat.

„Toate proiectele Asociației Vasiliada vizează componenta educativă, pentru că noi apreciem că educația este unul dintre principalele mijloace prin care putem să îi ajutăm pe beneficiarii noștri, persoanele aflate în dificultate, să își schimbe modul de viață”, a precizat Părintele Adrian Stănulică.

Alte servicii educaționale oferite acestor copii în cadrul Proiectului „Hai la școală!”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Dolj, sunt cele de educație remedială, sprijin pentru efectuarea temelor școlare și o masă caldă pe zi. Copiii participă la ateliere de vară în perioada vacanței.

Proiectul „Hai la școală!” este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Printr-un alt proiect, Campania „Am ghiozdan, merg la școală”, Asociația Vasiliada oferă ghiozdane și rechizite școlare pentru 500 de elevi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.