Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astra Film Festival, care va avea loc la Sibiu în perioada 15-22 octombrie, dă startul înscrierilor

astrafilm.ro
astra film

Cel mai longeviv festival de film din România, Astra Film, dă startul la înscrieri pentru cea de a 30-a ediţie, care va avea loc la Sibiu, în perioada 15-22 octombrie, anunţă organizatorii.

Sunt aşteptate producţii româneşti şi străine finalizate după 1 ianuarie 2022. Filmele selectate în programul oficial AFF2023 vor concura în patru secţiuni competiţionale (Voci emergente ale documentarului, Europa Centrală şi de Est, România şi DocSchool).

Pe lângă secţiunile competiţionale, programul oficial mai cuprinde secţiuni non-competitive, selecţii curatoriale, secţiuni tematice şi programe speciale. Înscrierile se pot face până pe data de 1 aprilie 2023, doar pe site-ul astrafilm.ro, completând formularul de aici: https://www.astrafilm.ro/form/inscriere-film, informează News.ro.

„Iată că se împlinesc 30 de ani de când Astra Film Festival oferă publicului film documentar de calitate. Din 1993 şi până astăzi am reuşit să găsim calea de a păstra neîntreruptă legătura cu publicul, indiferent de vremurile şi încercările pe care le-am traversat. Ne propunem să fim, şi în următorii 30 de ani, locul pe care cineaşti din România şi din toată lumea îl aleg pentru a-şi lansa în premieră documentarele. Avem un public fidel, educat, cunoscător, pe care îl respectăm în acest fel şi căruia îi adăugăm an de an noi şi noi prieteni ai cinemaului documentar de calitate”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Filmele trimise la AFF2023 trebuie să facă parte din genul documentar şi să fi fost finalizate după data de 1 ianuarie 2022.

Cele patru categorii competiţionale sunt:

• Voci emergente ale documentarului, pentru filme documentare de lungmetraj (peste de 50 minute) semnate de autori aflaţi la primul, al doilea sau cel mult al treilea film. Se acordă Premiul „Voci emergente ale documentarului”.

• Europa centrală & de est, la care sunt eligibile documentare de lungmetraj (peste 50 de minute), care abordează problematici specifice zonei blocului ex-comunist; se acordă Premiul pentru „Cel mai bun documentar al secţiunii Europa Centrală&de Est”.

• România, secţiune deschisă documentarelor produse sau co-produse în România şi producţiilor / co-producţiilor internaţionale care abordează problematici specifice României, indiferent de durata acestora; se acordă Premiul pentru „Cel mai bun documentar al secţiunii Romania Open”.

• DocSchool, pentru filme produse sau co-produse de universităţi/institute de film sau în cadrul unor programe post-universitare de specializare în cinema, indiferent de durata acestora. Se acordă Premiul pentru „Cel mai bun documentar al competiţiei DocSchool”.

Selecţia oficială va fi publicată pe site-ul Festivalului. Juriile care vor acorda premiile vor fi alcătuite din specialişti şi profesionişti respectaţi ai lumii cinematografice şi academice internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.