Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ruse dau noi detalii despre `Atacul de la Briansk`/ Deși analistii susțin că e vorba de o acțiune sub steag fals, Rusia insistă pe terorism

TASS
Briansk Rosgvardia

Sabotorii ucraineni au pătruns joi dimineață în zona de graniță a regiunii Briansk, a declarat guvenatorul regiunii Aleksandr Bogomaz. Potrivit unor informații de ultimă oră, ei au pătruns în două sate, unde au loc lupte în desfăşurare. FSB a confirmat că în zona de frontieră se desfășoară o operațiune pentru distrugerea infractorilor care au traversat ilegal frontiera de stat.

Vezi și: Putin tună și fulgeră după atacul de la Briansk: 'Îi vom stoarce!'

Președintele rus Vladimir Putin a anulat o vizită programată la Piatigorsk și se află la Moscova. Bogomaz a relatat despre pătrunderea sabotorilor în satul Liubeceane, situat în districtul Klimovsk, în zona graniței cu Ucraina. Forțele ucrainene au tras focuri de arme într-un vehicul, a precizat guvernatorul, ucigând o persoană și rănind-o pe o a doua, un copil de zece ani. În plus, potrivit guvernatorului, localitatea de la graniță Suşani a fost atacată de o dronă.

Potrivit TASS preluat de Rador, care citează o sursă din rândul forţelor de ordine, sabotorii au atacat atât Liubeceane, cât și Suşani, aflate la o distanţă una de alta de aproximativ 15 km. Este vorba despre zeci de persoane înarmate, a mai spus el. Se duc lupte între sabotori și luptătorii Rosgvardia. FSB a confirmat pentru TASS că în zona de frontieră a regiunii Briansk ''se iau măsuri pentru distrugerea naționaliștilor ucraineni înarmați, care au încălcat frontiera de stat''. Operațiunea este efectuată de unități speciale ale forțelor Ministerului Apărării al Federației Ruse. Până în jurul orei 13:00 (ora României, n.r.) o persoană era declarată oficial decedată și una rănită. Până la șase persoane ar putea fi ținute ostatice de sabotorii ucraineni, au precizat forţele de ordine ruse pentru TASS. Interlocutorul agenției a mai spus că printre civili sunt morți și răniți. Sabotorii ucraineni l-au eliberat pe paramedicul din satul Liubeceane, care a fost luat ostatic.

Vezi și: Lovitură – Anunțul Ucrainei răstoarnă totul în atacul de la Briansk: ‘E o mișcare partizană rusă!’

Reacția autorităților ruse: Putin primește rapoarte despre situația din regiunea Briansk de la ministrul apărării Serghei Șoigu, de la directorii Rosgvardia și FSB, Viktor Zolotov și, respectiv, Aleksandr Bortnikov, precum și de la guvernatorul regiunii ruse Briansk, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a caracterizat acțiunile militanților ucraineni drept atac terorist. Peskov a mai spus că este prematur să anunţe dacă statutul operaţiunii militare ruse va fi schimbat, din cauza situației din regiunea Briansk. Kremlinul a mai informat că reuniunea Consiliului de Securitate al Federației Ruse va avea loc, conform agendei stabilite anterior, pe 3 martie. Nu se preconizează organizarea unei reuniuni de urgență pe 2 martie.

În Ucraina a fost anunțată o alertă aeriană în regiunile care se învecinează cu regiunea Briansk, care a durat aproximativ o oră. În legătură cu acest incident, Comitetul pentru Frontiera de Stat din Belarus (regiunea Gomel din Belarus se află la graniță cu Briansk) a declarat că Minsk-ul are suficiente forțe pentru a păzi granița.

Luni, 27 februarie, canalul Mash de pe Telegram a relatat despre demararea unor operaţiuni de căutare a sabotorilor în regiunile Belgorod, Voronej și Kursk, din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.