Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac INCENDIAR la Klaus Iohannis: Președintele e ACUZAT că sacrifică vieți pentru orgolii

klaus iohannis

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că din cauza lipsei avizelor din CSAT pe rectificarea bugetară au apărut probleme cu aprovizionarea medicamentelor și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că „nu e cazul să sacrificăm vieți pentru niște orgolii", scrie Mediafax.

„În ultimele zile am dus o adevarată luptă cu cifrele și îi mulțumesc domnului Teodorovici că mi-a dat niște sugestii. Au fost niște probleme legate de întârzierea rectificării. Nu vreau să critic pe nimeni, dar cred că nu e cazul să sacrificăm niște vieți pentru niște orgolii. Am reușit să rezolvăm problemele punctuale astfel încât să nu avem sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru pacienți", a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Școala de Vară a Organizației de Femei a PSD care se desfășoară la Mamaia.

Sorina Pintea a mai subliniat că ultima perioadă a fost una grea, însă a încercat să aplice măsurile din programul de guvernare.

„A fost o perioadă grea, o perioadă în care am încercat ca măsurile pe care le-am luat la nivelul Ministerului Sănătății - măsuri de altfel cuprinse în programul de guvernare - să fie aplicabile repede, simplu și aș vrea să amintesc doar câteva: prima și cea mai importantă a fost majorarea salariilor din sistemul medical. (…) Medicii, asistenții medicali, personalul medical de specialitate din sistemul sanitar a beneficiat de măsuri foarte foarte importante de majorări importante a salariilor. Bineînțeles, asta nu este suficient să asigurăm pacienților un serviciu medical de calitate, de aceea aceste majorări salariale sunt dublate de investiții (…) și aici vorbesc doar despre cele trei spitale regional”, a spus Pintea.

Ministrul a menționat lansarea studiilor de fezabilitate pentru spitalele regioanale din Iași și Cluj, anunțând că în 5 septembrie va merge la Craiova pentru lansarea studiului si aici.

”Introducem molecule noi pentru tratamentul pacienților - la ședința de Guvern din această săptămână am introdus încă două noi molecule - numărul acestora ajungând la 37, molecule necesare pentru tratamentul pacienților bolnavi de leucemie, cancer hepatită. Aceasta din urmă este o boală pe care România o tratează cu foarte mult success, suntem printre puținele țări din lume care tratează hepatita începând de la fibroza grad 1 până la fibroza grad 4 și indiferent de gradul de fibroză, pentru pacienții dializați sunt niște pași pe care i-am făcut și nu ne vom opri aici”.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis convocarea CSAT pentru 4 septembrie, ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat pe 23 august că Guvernul a cerut convocarea de urgență a ședinței CSAT pentru a putea adopta rectificarea bugetară, deoarece că președintele Klaus Iohannis ”nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp” să facă acest lucru.

”Rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul ședinței de astăzi (joi - n.r.). Din păcate, președintele României nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru analizarea și avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deși proiectrul de află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței Executivului.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, EXPLICAȚIE pe înțelesul lui Klaus Iohannis - De ce are nevoie PSD de bani extra pentru pensii

Ea afirmat că, în aceste condiții, Guvernul a luat decizia de acere președintelui convocarea în regim de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

”Am prevăzut mai mulți bani pentru sănătate, educație, administrație locală, pentru acele domenii care au avut o bună execuție bugetară, însă cu încadrarea de deficit bugetar de 2,97% din PIB”, a mai spus Dăncilă

Guvernul a trimis, pe 21 august, președintelui României, solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței CSAT în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.