Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost recuperate rămășițele unui posibil obiect extraterestru prăbușit în Oceanul Pacific

au recuperat rămășițele unui posibil obiect extraterestru prăbușit în Oceanul Pacific
cometa, meteorit

Cercetătorii conduși de Avi Loeb de la Universitatea Harvard au recuperat rămășițele unui posibil obiect extraterestru prăbușit în Oceanul Pacific. Acestea constau în 50 de sfere microscopice, similare particulelor de praf, cu o greutate totală de 35 de miligrame, care au fost colectate în timpul unei expediții în largul coastelor Papua Noua Guinee.

Profesorul Avi Loeb de la Universitatea Harvard a descoperit în 2014 o „minge de foc” care a explodat în atmosfera inferioară a Pământului înainte de a cădea în apă. De atunci a strâns fonduri pentru a porni pe urmele rămășițelor a ceea ce el crede că a fost vorba de o navă extraterestră.

A reușit să își ducă planurile la capăt, iar în acest an a ajuns la locul prăbușirii de unde a recuperat din adâncuri 50 de sfere minuscule ”perfect rotunde” dintr-un material necunoscut, despre care susține că ar putea fi dovada unei civilizații extraterestre avansate, scrie gadgetreport.ro.

Obiectele – etichetate „IM1” – „sunt mai dure și au o rezistență materială mai mare decât toate rocile spațiale descoperite de-a lungul timpului de către NASA”, a declarat Loeb, pentru Fox News Digital, într-un interviu video exclusiv de pe vasul expediției.

„Având în vedere viteza mare a lui IM1 și rezistența materială anormală, sursa sa trebuie să fi fost un mediu natural diferit de sistemul solar sau o civilizație tehnologică extraterestră.”

Dar materialele colectate sunt atât de mici încât nu pot fi văzute decât la microscop, a spus el. Așa a aflat echipa că erau sferice și „perfect rotunde”.

Atunci când sunt studiate la microscop, obiectele par să arate ca niște picături de ploaie topite. El le-a comparat cu picăturile de sânge, despre care a spus că va conduce, speră el, la locul de origine al obiectului.

„Aceasta ar putea fi prima dată când oamenii pun mâna pe material interstelar„, a spus Loeb. „Acest lucru nu a mai fost făcut până acum”.

Expediția se va încheia la sfârșitul săptămânii, iar echipa va analiza compoziția elementară și izotopică a materialelor colectate și apoi va raporta datele într-o lucrare trimisă unei reviste de specialitate, a scris Loeb în cel mai recent eseu al său de pe Medium.

„Ca răspuns la cei care se opun ideii existenței unui obiect extraterestru, vom prezenta datele științifice.”

În aprilie anul trecut, Comandamentul pentru operațiuni spațiale al Forțelor Spațiale a confirmat oficial descoperirile lor către NASA, care a pus în mișcare planificarea expediției.

Este posibil ca viața de pe Pământ să aibă o origine extraterestră?

Apariţia vieţii pe Pământ ar putea avea origini extraterestre. Astrobiologii continuă să găsească indicii care sugerează că viaţa a apărut în altă parte a galaxiei şi a fost adusă pe Terra de meteoriţi şi comete, în urmă cu 4 miliarde de ani.

Peter Ward, biolog la Universitatea Washington din Seattle, afirmă că există tot mai multe indicii care sugerează că viaţa a apărut în altă parte a galaxiei, posibil pe Marte.

Teoria, cunoscută sub numele de pangeneză, arată că molecule organice şi apă au fost descoperite la suprafaţa cometelor care traversează sistemul nostru solar, aspect care indică faptul că materialele necesare apariţiei vieţii pe Pământ provin din spaţiu.

Pangeneza nu este o teorie nouă. Aceasta a apărut în 1871, însă a început să se răspândească recent, odată ce astronomii au început să descopere numeroase componente organice în Univers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.