Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început lucrările de construcție la noul sediu al Facultății de Chimie a Universității Politehnica Timișoara, o investiție de 27 milioane lei

santier

Construirea a două clădiri pentru Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) a început joi, când a fost turnat primul beton al fundaţiilor, proiectul ridicându-se la suma de 27 de milioane de lei.

Universitatea a anunţat, printr-un comunicat de presă, că proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, iar la final vor exista două clădiri moderne "cu o arhitectură deosebită, ce vor înfrumuseţa bulevardul Vasile Pârvan", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

În mod simbolic, primele cantităţi de beton au fost turnate de rectorul UPT, Florin Drăgan, foştii rectori Viorel-Aurel Şerban şi Nicolae Robu, precum şi de preşedintele Senatului UPT, Radu Vasiu.

"Este vorba de un proiect cu fonduri totale de peste 27 de milioane de lei - două corpuri de clădire, una cu plan parter, alta cu plan parter şi trei etaje - care ne va permite să aducem în acelaşi loc oamenii din celelalte clădiri ale Facultăţii de Chimie. Vor exista 16 laboratoare dotate, săli de curs, amfiteatre, birouri, iar din acest punct de vedere Politehnica face ceea ce a făcut mereu în acest prim secol de existenţă, să contribuie la dezvoltarea oraşului Timişoara şi a întregii regiuni prin oamenii pe care îi pregăteşte", afirmă, în comunicatul de presă, rectorul UPT, Florin Drăgan.

Clădirile vor fi construite în continuarea actualului sediu al Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului şi vor asigura condiţii de studiu pentru aproximativ 650 de studenţi.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Conform comunicatului, odată cu ridicarea noilor corpuri, va avea loc şi modernizarea actualului sediu al facultăţii, dar şi realizarea unui număr de 110 locuri de parcare.

"Are o poveste interesantă această construcţie, care a început în 2008, când domnul Nicolae Robu, rector pe atunci, a forţat această clădire, s-a făcut proiectul dar, din păcate, lucrurile s-au blocat. A mai existat o tentativă în 2013, dar din nou s-a blocat. Am revenit din nou în 2017, cu proiectul readaptat la noile condiţii, în 2018 a fost depus, în 2019 a venit aprobarea contractului de finanţare, în 2020 proiectul tehnic şi, iată, se lucrează cu un termen destul de strâns, dar sperăm să fie încheiat la finalul anului viitor", a spus fostul rector Viorel-Aurel Şerban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.