Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început LUPTELE ARMATE între palestinieni și armata israeliană: Scene de RĂZBOI în Cisiordania și Fâșia Gaza / VIDEO

UPDATE

Armata israeliană a anunţat joi că două rachete trase către Israel dinspre Fâşia Gaza au căzut în interiorul enclavei palestiniene, transmite Reuters.

Sirenele au sunat în sudul Israelului în diverse localităţi din apropierea Fâşiei Gaza joi, zi în care palestinienii au protestat masiv, în Gaza şi Cisiordania, contra deciziei din ajun a preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Deocamdată nicio grupare militantă palestiniană nu a revendicat lansarea celor două rachete dinspre Fâşia Gaza, scrie agerpres.ro.

Știrea inițială

Palestinieni furioşi s-au confruntat joi cu soldaţi israelieni şi au dat foc portretului lui Donald Trump pentru a protesta împotriva deciziei unilaterale a preşedintelui american de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, relatează AFP.

Mai mult de 20 de palestinieni au fost răniţi cu muniţie reală sau cu gloanţe de cauciuc pe întreg teritoriul Cisiordaniei şi al Fâşiei Gaza, teritorii unde palestinienii doresc să formeze viitorul lor stat independent care să aibă capitală Ierusalimul de Est.

Citește și: Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

După anunţul lui Trump, mişcarea palestiniană Hamas a făcut apel la o 'nouă intifada', iar armata israeliană a anunţat desfăşurarea de întăriri în Cisiordania ocupată, în aşteptarea unei noi escaladări a situaţiei.

Decizia istorică a preşedintelui american a provocat primele confruntări. Tineri palestinieni au aruncat cu pietre şi soldaţi israelieni au ripostat lansând proiectile antirevoltă în Hebron, în sudul Cisiordaniei, şi la Ramallah, capitala Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP).

Citește și: Tranzacție URIAȘĂ cu porcii din România! Un fond de investiții american intră tare pe piață și cumpără mai multe ferme

Bethleem, Qalqilya, Jenin şi periferia Ramallah, în Cisiordania, au fost de asemenea scena confruntărilor între palestinieni şi soldaţi israelieni.

'Suntem aici pentru a respinge decizia lui Trump', a spus un tânăr în vârstă de 17 ani, la o manifestaţie la care au participat câteva sute de persoane la Ramallah.

Citește și: Pentru câți bani și-a pus viața în PERICOL polițistul lovit cu sabia în cap? Salariul pe care îl are acesta la trupele speciale

'Luând o astfel de decizie, America a devenit o ţară foarte mică', a spus un bărbat în vârstă de 55 de ani, în vechiul oraş al Ierusalimului, unde magazinele şi şcolile au rămas închise.

Palestinienii revendică Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel, drept capitala statului la care ei aspiră. Israelul proclamă întreg Ierusalimul ca fiind capitală sa 'eternă şi indivizibilă'.

Citește și: GIGANTUL care le INTERZICE angajaților să spună unde lucrează! Din ce motiv impune această restricție

Şi în Tunisia, mii de persoane au manifestat joi împotriva deciziei americane de a recunoaşte Ierusalimul capitală a Israelului, în timp ce parlamentari au făcut apel la o mobilizare naţională vineri. În Parlament, deputaţi au votat un text prin care au cerut 'puterilor arabe şi musulmane să-şi asume responsabilitatea istorică astfel încât decizia (SUA) să nu fie pusă în aplicare'.

La Tunis, între 100 şi 200 de protestatari, care au încercat să se îndrepte spre ambasada SUA, au fost împiedicaţi de poliţie, potrivit unui jurnalist AFP. Câteva zeci de microbuze de poliţiei au fost trimise şi străzile au fost blocate.

Citește și: „Țeapa” pe care și-au luat-o milioane de oameni! Mulți români nu știu asta .

În Iordania, sute de protestatari au ars fotografii ale preşedintelui Donald Trump şi drapelul american în apropierea ambasadei SUA din Amman.

'Nici o ambasadă americană pe teritoriul iordanian', au strigat protestatarii, care au scandat şi 'Moarte Israelului'. Proteste sunt aşteptate şi vineri în Iordania după rugăciunea musulmană săptămânală.

Citește și: S-a dat de gol! Ce salariu are, de fapt, cunoscutul realizator, Mircea Badea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.