Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au și ei corupții lor: Slovacia a arestat 13 judecători, în cazul asasinării jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak

Quartz
Slovacia

Poliţia slovacă a arestat miercuri 13 judecători şi alte câteva persoane sub suspiciunea de corupţie, în cadrul unei operaţiuni care potrivit media a avut legătură cu asasinarea de acum doi ani a jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak, informează DPA şi TASR.

Omul de afaceri slovac Marian Kocner, în prezent judecat pentru comandarea crimei din februarie 2018, ar fi mituit de asemenea în mod sistematic ani la rând mai mulţi magistraţi, cu mult timp încă înainte de asasinarea lui Kuciak, informează agerpres.ro.

Citește și: Robert Turcescu îl bagă în corzi Raed Arafat: Vreo 600-700 de persoane în același spațiu vreme de câteva ore

Poliţia a anunţat pe Facebook, fără a da nume, că au fost arestaţi 13 judecători în funcţie, un fost judecător, un avocat, un administrator judiciar şi alte două persoane. Arestările, desfăşurate în cadrul aşa-zisei operaţiuni "Furtuna", au la bază acuzaţii de corupţie şi abuz în serviciu, periclitarea independenţei şi obstrucţionarea justiţiei.

Kuciak relatase în detaliu despre afacerile lui Kocner, dar şi despre alte cazuri de corupţie. Asasinarea sa şi a logodnicei sale în 2018 a provocat ample manifestaţii de stradă care l-au împins la demisie pe premierul de la acea vreme, Robert Fico, politicianul dominant în Slovacia de peste un deceniu.

Citește și: Avertisment dur: Nu cred că virusul mai poate fi oprit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.