Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr iese la rampă în contextul achitărilor: 'Se afirmă cine la cine a intervenit și cine, de ce, a dat o soluție. E spectacol judiciar'

Inquam Photos/Octav Ganea
Augustin Lazar la bilantul Ministerului Public

Procurorul general, Augustin Lazăr, a făcut un apel la păstrarea și consolidarea încrederii în justiție, mai ales în contextul în care se fac afirmații în spațiul public în legătură cu deciziile magistraților, pe care le-a caracterizat ca fiind un spectacol judiciar.

„În zilele noastre trăim într-o lume foarte dinamică, despre care putem spune că este o lume foarte judiciarizată. (...) În contextul discuțiilor din spațiul public, este foarte importantă păstrarea și consolidarea încrederii. Sunt comentate diverse decizii judiciare care se iau, începând cu faza de urmărire penală și până în faza de judecată. Observăm că se fac afirmații cu ușurință debordantă - cine la cine a intervenit și cine, de ce, a dat o anumită soluție. Este absolut surprinzător să observi un raționament ca acesta în spațiul public, care evident că nu aparține rațiunii, nu aparține unei analize raționale a evenimentelor, ci aparține spectacolului judiciar, în cel mai bun caz. (..) Dar păstrarea încrederii în sistemul judiciar e esențială și evitarea impresiei că deciziile judiciare pot fi influențate este absolut esențială. Aș face un apel să vin alături de magistrați, de ofițerii poliției judiciare, toți cei care vor să o facă și să consolideze încrederea”, a spus Augustin Lazăr, la aniversarea Direcției Generale Anticorupție, eveniment care a avut loc, miercuri, la Cercul Militar, scrie Mediafax.

Procurorul general a menționat că este important de avut în vedere că orice „incident procesual” din țara noastră face înconjurul lumii.

„Aș dori să fac o trimitere la Mario Vargas Llosa care spune că trăim într-o lume a spectacolului, este aprecierea unui premiant Nobel, dar, aș completa eu, într-o lume a spectacolului judiciar mai degrabă pentru că spectacolul judiciar este foarte agreat pentru că lumea este judiciarizată și toată lumea vede, observă, comentează activitățile noastre. Este important să știm că lucrăm într-un acvariu de sticlă în care ne vede o lume întregă și orice incident procesual care apare face turul țării, face turul lumii”, a mai spus Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.