Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean ridică întrebarea de 1000 de puncte, după ce președintele a argumentat respingerea miniștrilor

zegrean

Președintele Klaus Iohannis i-a respins pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici pe motiv că Guvernul nu a trimis actele prin care să dovedească că cei doi sunt compatibili cu funcția de ministru. Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că situația este cel puțin inedită, dar că președintele are acest drept de a cere Guvernului să trimită toate documentele. Zegrean se întreabă ce se va întâmpla dacă Guvernul va trimite și documentele care să ateste că Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici sunt compatibili cu funcția de ministru.

Citește și: Klaus Iohannis a găsit ARTIFICIUL care a îngenuncheat Guvernul: SECRETUL din spatele respingerii miniștrilor

”Din câte cunosc eu, nu au mai fost astfel de situații. Articolele din Constituție și din lege invocate de președinte sunt cele care stabilesc ce condiții treubuie să îndeplinească un om pentru a fi ministru. Președintele poate să ceară Guvernului să-i demonstreze că acele condiții sunt îndeplinite. În lipsa documentelor, președintele este nevoit să-i creadă pe cuvânt pe cei de la Guvern și probabil s-a fript cu ei și nu mai dorește să-i creadă pe cuvânt.

Eu știu că și la candidatura pentru Parlament se depun niște acte, prin care să arăți că nu ești incompatibil cu funcția. Practic, președintele are dreptate să le ceară documente. Minim un CV și o declarație de interese ar fi trebuit să însoțească propunerile.

Acum întrebarea care se pune este următoarea: dacă Guvernul mâine trimite documentele pentru cei doi, ce se întâmplă atunci?”, a declarat Augustin Zegrean, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.