Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile române fac verificări privind vizita în România a autorului atacului din Noua Zeelandă

Deccan Chronicle
Criminal Noua Zeelandă

Autoritățile române cu atribuții privind siguranța națională verifică șederea în România a lui Brenton Tarrant, autorul atacului armat din Noua Zeelandă, atac în urma căruia au murit 49 de persoane, au declarat surse avizate pentru STIRIPESURSE.RO.

În noiembrie 2018, Brenton Tarrant a vizitat oraşele Sofia şi Plovdiv, iar ulterior s-a deplasat în România, de unde a închiriat o maşină pentru a merge în Ungaria, anunţă procurorul-şef din Bulgaria, Sotir Ţaţarov, potrivit Mediafax.

Sursele citate mentioneaza ca la acest moment nu sunt indicii potrivit carora barbatul ar fi comis fapte penale pe terioriul statelor pe care le-a vizitat.

Citeste si Răzvan Cuc, atac la adresa Corinei Crețu - E foarte important să ştii despre ce vorbeşti. Confundă Autostrada Moldovei cu cea a Unirii

Cetăţeanul australian identificat sub numele de Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă, scrisese mai multe nume de personalităţi istorice pe armele din dotare şi pe încărcătoarele lor. Printre figurile istorice se numără şi doi domnitori români.

În una dintre ultimele sale postări pe contul de Twitter, înainte ca acesta să fie şters, Brenton Tarrant (28 de ani) a postat mai multe imagini cu încărcătoarele armelor. Pe unul dintre încărcătoare se poate lesne observa numele lui Şerban Cantacuzino, domnitor al Ţării Româneşti între 1678 şi 1688.

Numele domnitorului Moldovei, Ştefan cel Mare, poate fi văzut în momentul în care, înainte de a intra în moscheia Al Noor, Brenton Tarrant încarcă puşca cu care este înarmat. Numele este vizibil pe patul puştii.

Pe încărcătoare, Tarrant a mai scris şi numele amiralilor Dmitri Seniavin şi Edward Codrington, al ofiţerului veneţian Marc Antonio Bragadin sau al guvernatorului austriac Ernst Rudiger Starhemberg, care a ţinut piept otomanilor în Asediul Vienei.

Numeroase alte figuri istorice sunt înscrise pe armele şi încărcătoarele sale. Îi regăsim astfel pe Stefan Lazarevic, un prinţ sârb care a fost vasal al otomanilor înainte de a-şi elibera ţara de sub ocupaţia lor, prinţul bulgar Fruzhin, care de asemenea a luptat împotriva otomanilor sau amiralul britanic Edward Codrington, care a participat la războaiele Napoleoniene şi mai târziu i-a ajutat pe greci să obţină independenţa faţă de imperiul otoman.

Regăsim de asemenea inscripţia ''For Rotherham'' (pentru Rotherham), referire la abuzurile sexuale comise de un grup de bărbaţi pakistanezi asupra unor fete vulnerabile în acest oraş englez şi ignorate în mare măsură de poliţia locală.

Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat dupa ce a ucis 49 de persoane şi a rănit alte 20 după ce a deschis focul în două moschei din Noua Zeelandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.