Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile de la Chişinău au reconfirmat că TVR Moldova poate fi retransmis doar în format digital

tvr

Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a reconfirmat, prin Decizia nr. 2/14, publicată pe site-ul audiovizual.md, că TVR Moldova poate fi retransmis doar în format digital, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Decizia Consiliului reiterează faptul că utilizarea reţelelor statale II şi III în format analogic în Republica Moldova a încetat de drept la data de 1 martie 2020, făcând imposibilă retransmisia canalului SRTv în acest format. Deşi SRTv şi-a manifestat intenţia de a continua transmisia în sistem analogic şi după această dată, dar cu respectarea legislaţiei din Republica Moldova, formulând o serie de solicitări în acest sens către autorităţile în domeniu din Republica Moldova, încă din februarie 2020, Consiliul Audiovizualului a răspuns că, odată cu atingerea termenului limită de trecere la televiziunea digitală terestră, respectiv 1 martie 2020, „utilizarea reţelelor analogice se sistează de drept”.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Decizia publicată în cursul zilei de marţi a fost luată în urma solicitării Întreprinderii de Stat Radiocomunicaţii din Chişinău de reperfectare a autorizaţiei de retransmisie a serviciilor de programe ale furnizorilor de servicii media atât în sistem digital, cât şi în reţelele analogice, reconfirmând poziţia autorităţilor de la Chişinău de a opri utilizarea reţelelor în format analogic.

Cu toate acestea, în prezent, canalul TVR Moldova beneficiază de un mix de distribuţie care îi asigură acoperirea a peste 97% din populaţia Republicii Moldova (frecvenţa de televiziune analogică îi asigură o acoperire mai redusă,de 85% din populaţie), fiind retransmis în toate reţelele de cablu din Republica Moldova şi în sistem digital terestru chiar de la momentul lansării, respectiv de la 1 decembrie 2013.

De asemenea, în prezent, canalul TVR Moldova este inclus în lista „must carry” a posturilor pe care distribuitorii de cablu de peste Prut sunt obligaţi să le retransmită în oferta lor.

Televiziunea Română acordă o importanţă deosebită canalului TVR Moldova - investiţie strategică a statului român peste Prut - şi a transmis că va face toate demersurile necesare pentru a asigura o vizibilitate cât mai mare a acestui canal pe teritoriul Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.