Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Brașov vor verifica mai des centrele comerciale și sălile de sport; incidența cazurilor de Covid este de 6,62 la mia de locuitori

adevarul.ro
sala forta fitness gym

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a stabilit, printr-o hotărâre adoptată miercuri, intensificarea controalelor în centrele comerciale şi sălile de aerobic şi fitness din judeţ în ce priveşte respectarea măsurilor legale prevenirea şi combaterea COVID-19, relatează Agerpres.

Totodată, CJSU Braşov a recomandat, prin respectiva hotărâre, centrelor comerciale să organizeze fluxul de intrare-ieşire pe două sensuri bine delimitate, cu păstrarea distanţei minime de 1 metru între persoane, precum şi limitarea numărului de clienţi care intră în acelaşi timp pentru a nu se crea aglomerare.

De asemenea, în ce priveşte sălile de fitness, CJSU Braşov a recomandat respectarea Regulamentului prevăzut de ordinul comun din 24 septembrie al miniştrilor Tineretului şi Sportului şi respectiv al Sănătăţii care prevede, printre altele, măsuri de igienă personală şi de organizare a activităţilor, accesul clienţilor în aceste centre numai pe bază de programare, pentru a se putea ţine evidenţa nominală a persoanelor care au folosit sala în fiecare interval orar etc.

Miercuri, la nivelul judeţului Braşov, indicele cumulat al incidenţei cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a fost 6,62., fiind înregistrate 4.408 persoane pozitive, conform datelor făcute publice de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

În cadrul controalelor efectuate, marţi, poliţiştii braşoveni au verificat peste 140 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă alertă şi alţi aproape 40 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă, fiind date 16 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov. De asemenea, jandarmii au verificat 15 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate şi peste 30 locaţii.

Citește și: Bistrița intră în carantină: incidența cazurilor este de 9,1 la mia de locuitori

Aceste controale, efectuate sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au vizat şi respectarea măsurilor de protecţie individuală - fiind legitimate peste 3.000 de persoane şi verificate aproximativ 500 de mijloace de transport persoane (în comun şi autoturisme). Totodată, au fost verificate peste 4.400 de persoane privind respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în cadrul acestor controale a fost de peste 15.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.