Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul cântecului plagiat de Katy Perry va primi despăgubiri de 2,7 milioane de dolari

wikipedia.org
katy perry

Un rapper american al cărui cântec a fost folosit ca sursă de inspiraţie pentru hitul "Dark Horse", interpretat de Katy Perry, va primi despăgubiri de 2,7 milioane de dolari din partea cântăreţei şi a casei sale de discuri, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

La începutul săptămânii, cântăreața americană nominalizată la Grammy Katy Perry a fost găsită vinovată de plagiat, hitul său "Dark Horse" fiind inspirat substanțial dintr-o piesă rap cu specific religios. Un juriu convocat la o instanță din Los Angeles a stabilit că hitul lansat de Perry în 2013 este o copie a "Joyful Noise", un cântec compus de Marcus Gray, membru al duoului Flame, în 2009.

Luna trecută, Perry a depus mărturie în acest proces şi a spus că a crezut că "Dark Horse" era o creaţie originală. Piesa a fost creată de producătorii şi compozitorii ei, după ce i s-ar fi prezentat o serie de scurte pasaje instrumentale pop, a mai spus starul.

Citește și: UNTOLD: Show în premieră în România susținut de 3 Are Legend–Dimitri Vegas&Like Mike și Steve Aoki

Joi, casei de discuri a lui Perry, Capitol Records - parte a Universal Music Group -, i s-a ordonat să îi plătească lui Gray despăgubiri de 1,2 milioane de dolari, lui Perry, 550.000 de dolari, iar producătorilor colaboratori, restul sumei de până la 2,7 milioane de dolari.

Avocaţii lui Perry au anunţat că vor face apel.

"Dark Horse" este al treilea single de pe albumul "Prism" și a ocupat locul întâi în Billboard Hot 100 timp de patru săptămâni, în 2014. I-a adus lui Perry și o nominalizare la premiile Grammy.

Piesa a adus încasări de 31 de milioane de dolari pentru Capitol Records și de 3,2 milioane de dolari pentru Perry.

În vârstă de 34 de ani, Katy Perry, care s-a situat pe primul loc în topul celor mai bine plătite cântărețe în 2018 realizat de Forbes, este celebră pentru piese precum "Teenage dream", "Firework", "California Gurls", "E.T.", "Hot N Cold" şi "I Kissed a Girl".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.