Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Aveam o stare nefirească de oboseală. La un moment dat, mi s-a umflat piciorul stâng'

Radu Pop
Sanador

Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauza de deces la nivel mondial. Din fericire, acestea pot fi diagnosticate din timp, prin consultații medicale periodice, urmate de analizele și investigațiile indicate de medic. De aceea, este important să ne prezentăm la cardiolog imediat ce apar semnale de alarmă, mai ales dacă avem factori de risc pentru bolile cardiovasculare, precum fumatul, alimentația dezechilibrată, sedentarismul sau stresul. În această situație s-a aflat și Adrian, în vârstă de 50 de ani, care a descoperit că suferea de o afecțiune severă.

„Nu știam că sunt bolnav. Am aflat de diagnostic cu totul întâmplător. De ceva vreme, aveam o stare nefirească de oboseală, o somnolență, însă am dat vina pe stresul de la locul de muncă și credeam că am nevoie de o pauză. La un moment dat însă, mi s-a umflat piciorul stâng și am hotărât să merg la un control”, povestește Adrian.

Pacientul s-a programat la un consult de cardiologie. În urma controlului, care a inclus și o ecografie cardiacă, bărbatul a fost diagnosticat cu o afecțiune gravă, care îi punea viața în pericol - insuficiență tricuspidiană. Boala era congenitală, însă se agravase în decursul timpului, iar Adrian avea nevoie urgentă de operație la inimă. Printr-o recomandare, a ajuns la Dr. Elena Nechifor, medic primar chirurgie cardiovasculară la Spitalul Clinic SANADOR.

Dr. Elena Nechifor a confirmat diagnosticul lui Adrian și i-a recomandat să se opereze cât mai repede, fiind vorba despre o urgență medicală. Simptomele lui se agravau și putea să ajungă la insuficiență cardiacă. Astfel, a fost programată în scurt timp intervenția chirurgicală, care a avut loc la Spitalul Clinic SANADOR.

În cazul lui Adrian, echipa chirurgicală a realizat o intervenție complexă – plastie a valvei tricuspide – care a durat mai mult de două ore și s-a finalizat cu succes. La câteva zile după operație, pacientul a fost externat. În prezent, Adrian se simte bine, se recuperează, respectă indicațiile medicului și urmează să revină periodic la control.

„Nota 100 din toate punctele de vedere, ca profesionalism, empatie, comunicare! Le mulțumesc și le doresc să dea dovadă de același profesionalism cu toți pacienții. Ce m-a impresionat foarte tare la Spitalul Clinic SANADOR este că aici se pune în primul rând accent pe pacient. Totul se face numai pentru pacient!”, conchide Adrian.

La Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital multidisciplinar privat, pacienții cu afecțiuni cardiovasculare severe beneficiază de tratament prin proceduri de cardiologie intervențională, prin intervenții de chirurgie cardiovasculară sau prin proceduri hibrid, în funcție de indicația stabilită. Operațiile pe cord se desfășoară într-un bloc operator complet digitalizat, conectat la o Secție de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară dotată cu echipamente de ultimă generație. Procedurile de cardiologie intervențională sunt realizate în deplină siguranță în Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din România care dispune de două angiografe ultraperformante, Philips Azurion 7.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.