Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERILE noilor miniştri: Cine este cel mai BOGAT membru al Cabinetului Tudose

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose grup

În declaraţiile lor de avere, noii miniştri au precizat ce terenuri, case şi conturi bancare deţin. Dintre toți, remarcat se face ministrul pentru IMM-uri, Ilau Laufer, care este cel mai bogat membru al Executivului condus de Mihai Tudose.

Ilan Laufer are şapte apartamente în Bucureşti, cu suprafeţe între 77 şi 105 metri pătraţi şi o casă de 803 metri pătraţi în localitatea ilfoveană Corbeanca. De asemenea, Laufer şi-a mai trecut în declaraţia de avere două terenuri de 991, respectiv 847 metri pătraţi, tot în Corbeanca, dar şi un autoturism de lux marca Mercedes Benz clasa S şi o motocicletă Yamaha.

Ilan Laufer mai are, conform documentului, trei ceasuri în valoare totală de 17.000 de euro şi sume de bani pe care le-a împrumutat şi urmează să le recupereze, 73.000 de euro şi 158.000 de lei.

Citește și: Care este MIZA desființării Pilonului II: Ce sume au strâns românii în cont

Laufer are însă şi o datorie la bancă, de 250.000 de euro, scadentă în anul 2028.

Noul ministru al Apărării Naţionale Adrian Ţuţuianu are trecute în declaraţia de avere, depusă la Senat, şapte terenuri. Dintre acestea, unul agricol, de 4.800 de metri pătraţi. Acesta mai are alte trei terenuri intravilane în judeţul Dâmboviţa, împreună cu soţia sa Carmen Ţuţuianu şi cu o asociaţie de avocaţi şi alte două în municipiul Bucureşti. Ţuţuianu este şi coproprietarul unui teren forestier de zece hectare în comuna dâmboviţeană Odobeşti.

De asemenea, ministrul Apărării are trecute în declaraţia de avere două apartamente, unul de 56 de metri pătraţi în Târgovişte, iar altul de 104 metri pătraţi în Bucureşti. Acesta mai are o casă şi un spaţiu comercial în judeţul Dâmboviţa.

Adrian Ţuţuianu a mai notat în declaraţie şi trei autoturisme achiziţionate în leasing şi patru depozite bancare, în valoare totală de 54.000 de lei. Acesta are însă şi datorii. Până în anul 2020, Ţuţuiatu are de achitat credite bancare în valoare totală de 85.000 de lei.

Vicepremierul Marcel Ciolacu deţine, împreună cu soţia sa Roxana Ciolacu, două terenuri intravilane în municipiul Buzău, de 387, respectiv 61 de metri pătraţi. De asemenea, soţii Ciolacu au două case, tot în Buzău. Construcţiile au suprafeţe de 281, respectiv 43 de metri pătraţi. Conform declaraţiei de avere înregistrată la Camera Deputaţilor, Ciolacu nu are pe numele său niciun autoturism. În schimb vicepremierul este proprietarul a două bărci, cumpărate în 2004, respectiv 2007.

Citește și: Personaj SURPRIZĂ, dezvăluiri interesante despre premierul Tudose: 'Nu le are cu șprițul, dar...'

Marcel Ciolacu a împrumutat Organizaţia de la Buzău a Partidului Social Democrat cu suma de 55.000 de lei, se mai arată în document, însă are şi el, la rândul său bani împrumutaţi de la bănci. Acesta a trecut în declaraţia de avere două credite la Banca Transilvania în valoare de 76.000 de euro şi altul de 43.300 de lei. Ciolacu nu are însă, conform documentului, niciun depozit bancar.

Anul trecut, Marcel Ciolacu a încasat peste 107.000 de lei, reprezentând salariul primit de la Camera Deputaţilor, iar soţia sa Roxana Ciolacu, director la o societate comercială, a avut un venit anual de 24.000 de lei.

Noul ministru al Finanţelor Publice Ionuţ Mişa deţine, conform declaraţiei de avere, împreună cu soţia sa, două apartamente, unul în Constanţa şi altul în Bucureşti. Conform documentului, Mişa nu are terenuri, autoturisme sau conturi bancare. Acesta a înregistrat în anul precedent venituri în valoare de 94.421 lei.

Ministrul Educaţiei Liviu Pop are, împreună cu soţia sa, două apartamente, unul în Baia Mare şi altul în Cluj-Napoca şi o casă în localitatea maramureşeană Vişeu de Jos. Acesta mai deţine un teren intravilat, donat de părinţi, tot în localitatea Vişeu de Jos. Pop şi-a mai trecut în declaraţia de avere şi bijuterii în valoare totală de 13.000 de euro, dar şi un cont bancar de 20.000 de lei. Noul ministru al Educaţie are şi o datorie la bancă, în valoare de 60.000 de lei, scadentă în anul 2021.

Ministrul Economiei Mihai Fifor este proprietarul unei case de 150 de metri pătraţi în judeţul Dolj şi al unui autoturism Dacia Logan, achiziţionat prin contract de credit. Fifor a mai trecut în declaraţia de avere două conturi bancare, în valoare totală de 59.000 de lei, dar şi acţiuni la Fondul Proprietatea, în valoare de aproape 120.000 de lei. Acesta are şi un împrumut bancare de 17.000 de euro, scadent în anul 2031.

Citește și: Continuă RĂZBOIUL în DNA: Anunț BOMBĂ al procurorului a cărui revocare o cere Kovesi

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu şi soţia sa au un teren intravilan în localitatea ilfoveană Mogoşoaia, dar şi o casă de 216 metri pătraţi. Acesta şi-a mai trecut în declaraţia de avere două autoturisme şi bijuterii în valoare de 15.000 de euro. Romaşcanu are depozite bancare în valoare totală de 15.000 de euro.

Ministrul Cercetării Lucian Puiu Georgescu are, conform declaraţiei de avere, două apartamente, unul în Galaţi şi altul în Bucureşti, împreună cu soţia sa, dar şi o casă şi un teren în Galaţi. Familia Georgescu mai deţine trei autoturisme şi bijuterii în valoare de 65.000 de lei, anunță Mediafax.

Noul ministru al Comunicaţiilor, Lucian Şova are, conform declaraţiei de avere depusă la Camera Deputaţilor, un apartament în Bucureşti şi un teren agricol de 10.000 de metri pătraţi în localitatea constănţeană Limanu. Acesta are şi trei conturi bancare în sumă totală de 53.000 de lei şi este asociat în patru societăţi comerciale.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu şi-a trecut ăn declaraţia de avere doar un apartament de 68 de metri pătraţi în Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.