Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă RĂZBOIUL în DNA: Anunț BOMBĂ al procurorului a cărui revocare o cere Kovesi

AGERPRES
Doru Tulus

Scandal teribil în DNA după ce Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea a doi dintre cei mai vechi şi buni procurori ai Direcţiei, iar aceştia au sesizat Inspecţia judiciară a CSM faţă de şefa DNA şi adjuncţii ei.

Procurorii a căror revocare a fost cerută de Kovesi sunt Doru Ţuluş, fostul şef al Secţiei a II-a de combatere a infracţiunilor conexe corupţiei (pe vremea lui Daniel Morar) şi Mihaela Iorga Moraru, unul dintre procurorii cei mai muncitori ai DNA.

Citește și: Avertisment pentru noul Guvern: 'Ordonanţa care pune în pericol...'

Cel puţin oficial, Kovesi îi impută procurorului Ţuluş că şi-a vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale omului de afaceri Mihai Rotaru, anchetat ulterior de DNA în două dosare ANRP cu restituri ilegale de zeci de milioane de euro. Procuroarei Moraru i se reproşează că nu a înregistrat legal un denunţ.

De fapt, procurorului Ţuluş i se reproşează de către colegii lui că ar fi făcut înregistrările cu Kovesi difuzate de RTV, televiziunea fugarului Sebastian Ghiţă. Şi că ar fi „omul” lui Daniel Morar în DNA. Fost şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe vremea preşedintelui Traian Băsescu, acum judecător la CCR, Morar a fost raportor în cazul deciziei CCR care a spart binomul SRI-DNA.

Pe de altă parte, procurorii Doru Ţuluş, Mihaela Iorga Moraru şi Nicu Marin au sesizat Inspecţia judiciară a CSM cu privire la şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, adjunctul ei, Marius Iacob şi şeful Secţiei a I-a, Gheorghe Popovici, după ce aceştia din urmă i-au citat ca martori într-un dosar penal de scurgere de informaţii.

Citește și: Canicula 'a pus pe jar' autorităţile: Măsuri de ultimă oră luate de Guvern

Cazul este instrumentat de procurorii Gheorghe Popovici şi Marius Iacob şi a fost deschis după ce RTV a difuzat înregistrările cu şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Procurorii Popovici şi Iacob le-au cerut colegilor lor de la Secţia a II-a, Ţuluş, Moraru şi Marin, să se supună detectorului de minciuni, fiind suspectaţi că ar fi făcut înregistrările cu Kovesi.

"Nu am făcut eu înregistrările şi nu aş face nicodată aşa ceva pentru că nu mi se pare un lucru corect”, a declarat procurorul Doru Ţuluş pentru România Curată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.