Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur pentru terorişti: Franţa începe ofensiva

politia franta

Franţa va garanta un răspuns în termen de 20 de minute al poliţiei şi al unităţilor militare antiterorism la orice viitor atac al militanţilor jihadişti, trăgând învăţămintele de rigoare din atacurile din noiembrie de la Paris, a declarat marţi ministrul francez de interne, citat de Reuters. Pe lângă suplimentarea personalului de securitate, vor exista unităţi de specialişti care vor primi prerogative pentru a ocoli tradiţionala delimitare a responsabilităţilor între poliţie şi forţele militare care poate afecta un răspuns armat rapid, a spus Bernard Cazeneuve.

Măsurile vor asigura un răspuns în termen de 20 de minute la atacurile asupra centrelor urbane de oriunde din Franţa, a adăugat el. "Într-o criză, cetăţenii aşteaptă o colaborare fără deficienţe în orice moment", a afirmat Cazeneuve într-o conferinţă de presă. "Nu este timp de competiţie între forţe, ci este nevoie de unitate, adunarea resurselor şi cooperare în interesul nostru comun", a subliniat ministrul.

După atacul de la 13 noiembrie asupra sălii de concerte Bataclan, care s-a soldat cu moartea a 90 de oameni, s-au ridicat întrebări privind motivul pentru care asaltul poliţiei a fost dispus la 2 ore şi 40 de minute după ce militanţii au început să tragă asupra oamenilor din interior. Alte 40 de persoane au fost ucise în atacuri armate coordonate în baruri şi restaurante din apropiere. O comisie parlamentară a aflat luna trecută că unităţi militare erau în apropierea sălii Bataclan la momentul atacului, dar nu au intevenit. Incidentele armate din Paris intră de obicei în compentenţa diviziei de poliţie specializate BRI, care a ajuns la faţa locului în circa 40 de minute. Jean-Luc Taltavull, un membru de rang înalt al sindicatului poliţiei, a declarat în faţa comisiei că unităţile militare mai bine înarmate de la Bataclan au refuzat să se alăture poliţiei care pregătea asaltul pentru că nu au primit un ordin în acest sens.

În timpul unei audieri de la 7 martie, Cazeneuve a negat însă că răspunsul armat ar fi fost prea lent. "Într-un astfel de context, în care există centuri pentru atacuri sinucigaşe şi tot locul poate fi plin de explozibili şi în care nu ştim câţi terorişti sunt în interior şi unde se află, nu se poate interveni până nu ai locul sub control", a spus ministrul de interne cu acel prilej, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.