Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul fostului primar de la Gura Vadului nu exclude varianta lansată de patronul de la Ferma Dacilor: 'Am intrat în posesia unei filmări'

ISU
ferma dacilor

Avocatul fostului primar al comunei prahovene Gura Vadului, Adrian Georgescu, a declarat, marţi, că nu exclude varianta unei mâini criminale în cazul incendiului de la Ferma Dacilor, precizând că şi-a sfătuit clientul să nu dea declaraţii la acest moment.

"Eu am intrat în posesia unei filmări, nu sunt specialist în domeniul incendiilor, dar, raportat la modul de propagare a acestui incendiu, eu nu exclud varianta unei mâini criminale. (...) Dacă era vorba despre o propagare din interior, din punctul meu de vedere cred că focul se distribuia într-o altă formă, nu în forma în care apare în această filmare. (...) Eu cred şi nu exclud varianta unei mâini criminale. Orice ipoteză de lucru trebuie luată în calcul", a spus avocatul Adrian Georgescu, conform AGERPRES.

El a precizat că şi-a sfătuit clientul, pe fostul primar al comunei Gura Vadului, Constantin Lungu, să nu dea declaraţii la acest moment.

"Nu am avut acces la tot materialul de urmărire penală, nu vă pot spune decât că am văzut cele două certificate emise de către domnul Lungu, clientul meu. Sfatul meu este ca la acest moment să nu dea niciun fel de declaraţii, poziţie pe care şi-a însuşit-o", a adăugat avocatul.

Întrebat despre eventuale reţineri, el a precizat că se aşteaptă să fie reţinuţi fostul şi actualul primar ai comunei Gura Vadului, dar şi o funcţionară de la Urbanism.

Patronul Fermei Dacilor, audiat


Printre cele şase persoane aduse la audieri, marţi, în dosarul incendiului de la pensiunea din localitatea Tohani se numără şi Cornel Dinicu, cel care este cunoscut drept patron al Fermei Dacilor, dar şi administratorii complexului, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Anchetatorii au informat, marţi, că au extins urmărirea penală in rem cu privire la fapte de fals şi abuz în serviciu.

"La data de 31 decembrie 2023, în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic 'Ferma Dacilor' din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracţiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal), trei infracţiuni de uz de fals (art. 323 teza I Cod penal), trei infracţiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal) şi trei infracţiuni de abuz în serviciu (art. 297 alin. 1 Cod penal), toate vizând aspecte privind situaţia juridică a imobilului în care a avut loc incendiul", se menţionează într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Totodată, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau îşi au domiciliul şapte persoane fizice, în urma acestor activităţi procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente şi medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale, arată sursa citată.

"În vederea continuării cercetărilor, au fost emise şi puse în executare un număr de 6 mandate de aducere, privind persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societăţii comerciale, ori care îndeplinesc sau au îndeplinit funcţii publice în cadrul autorităţii publice cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului", au transmis anchetatorii.

Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, victimele fiind identificate pe baza probelor ADN.

Totodată, se aşteptată ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite joi seară aparţin ultimei victime date dispărute.

Anterior, anchetatorii au anunţat că în cauză sunt efectuate cercetări in rem (pe faptă - n.r.) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi, respectiv, ucidere din culpă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.