Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii de campanie despart apele în PNL. Audieri şi noi certuri. Ţeapa liberalilor pentru Felix Tătar

pnl.ro
pnl sigla

Scandalul banilor daţi la partid pentru ultima campanie parlamentară pare că nu se mai sfârşeşte în PNL. Contractul încheiat cu GMP-ul lui  Felix Tătaru, pentru promovarea PNL în campanie şi, în special a fostului premier Dacian Cioloş, ca locomotivă Electorală, nu a adus liberalilor procentele dorite, ci numai bătai de cap. Pentru banii deja achitaţi pentru serviciile prestate,  actuala conducere PNL nu poate spera la o decontare integrală din partea AEP, în lipsa documentelor justificative. Pentru restul  sumei care  a rămas  de achitat firmei lui Tătaru, liberalii au pregătit acestuia o surpriză mai mult decât nedorită.

Super-Borcea face istorie în închisoare! Cine i-ar fi luat, deja, locul lui Pelinel

Ilie Bolojan, Alina  Gorghiu, Gheorghe Falcă şi Felix Tătaru ar putea fi  convocaţi la şedinţa viitoare a partidului  pentru a  explica  modul în care s-a negociat contractul, serviciile  cerute şI prestate şi modalităţile  de plată. Potrivit unor surse din conducerea liberală, la ultimul BPN, iritaţi de absenţa lui Bolojan  care trebuia sa vină cu soluţii la problema acestei datorii. mai mulţi liberali, lideri de filiale, au cerut ca cei  patru să fie invitaţi pentru a da explicaţiile necesare cu privire la aceste aspecte, în condiţiile în care peste 20 de filiale nu au nici o speranţă să-şi vadă banii daţi la partid pentru plata acestui contract decontaţi de către AEP.

"AEP nu va  deconta decât banii pentru care există documente care dovedesc că serviciile au fost  prestate pentru beneficiarul care există în scriptele de plată.  În această situaţie se regăseşte numai conducerea centrală pentru campania făcută la nivel naţional. Pentru cea din teritoriu,  GMP nu a personalizat materialele de campanie pentru fiecare filială în parte, de aici şI rezervele  celor de la AEP de a ne deconta sumele cerute.  Da,  Falcă  a negociat contractul cu Tătaru,  Alina l-a semnat, dar Bolojan era însărcinat cu punerea lui în practică şi cu plăţile, împreună cu mandatarul financiar, Antonel Tănase. Doar că pe Bolojan nu l-a preocupat, în campanie a stat mai mult la Oradea decât la Bucureşti, nu a urmărit firul banilor şi al serviciilor primite de la GMP, iar acum neglijenţa lui ne costă", susţin sursele citate.

Adrian Severin, mesaj CRUNT pentru Liviu Dragnea: ai o pușcărie foarte grea, dacă pierzi asta

Filialele liberale nu sunt  însă singurele care vor ieşi în pierdere după ce, săptămâna viitoare, AEP conform legii, va publica procesul verbal în baza căruia se vor face rambursa sumele către PNL.  Deşi două duzini de organizaţii judeţene au contribuit cu bani pentru  plata contractului încheiat cu GMP,  doar 50%, plus TVA, din cei peste 370.000 de euro, cât reprezintă valoarea integrală a aceste înţelegeri au fost achitaţi către firma lui Felix Tătaru.  De la restul, Tătaru îşi poate lua adio, pentru că liberalii nu au niciun gând să-i mai plătească.

"GMP nu şi-a atins obiectivele asumate prin contractul încheiat, iar problemele actuale legate de decontare ţine şi de modul în care au întocmit documentaţia", ne-au specificat sursele citate.

În fapt, însă, conducerea liberală caută să se folosească ca pretext de această complicaţie financiară, pentru a nu mai scoate  restul de bani din  buzunar, mai  ales că prin conturile de partid bate doar vântul.

În plus, orice achitare a  sumelor restante  de campanie nu mai este decontată de AEP. Potrivit legii finanţării partidelor politice, pentru decontarea  cheltuielilor de campanie, documentele, inclusiv raportul detaliat  al  veniturilor  și  cheltuielilor  electorale şi lista  furnizorilor de servicii, semnate  de  mandatarul  financiar coordonator, şi declarația privind cuantumul total al datoriilor înregistrate ca urmare a campaniei electorale, semnată de reprezentantul legal al formațiunii politice, pot fi depuse în termen de cel mult 15 zile de la data desfășurării alegerilor.

Termenul limită până la care liberalii aveau de trimis actele către AEP a fost data de 15 martie, iar acum orice achitare a vreunei datorii nu va  mai fi decontată de către stat în visteria partidului.

Răspuns ferm al comisarului Corina Crețu pentru Germania și Austria: NEIN!

În aceste condiţii, pentru restul de 185.000 de euro, lui Felix Tătaru nu-i va rămane decât soluţia instanţei, o alternativă anevoioasă şi greoaie, mai ales când PNL are deja, de ani buni, datorii  istorice de 6 milioane de euro, pe care a reuşit să le reeşeloneze sub forma unor plăţi în tranşe lunare către vechi furnizori de servicii de campanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.