Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat din judeţul Tulcea, sancţionat pentru nepurtarea măștii și apel fals la 112

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Un bărbat din judeţul Tulcea a fost sancţionat cu 2.500 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie şi cu 500 de lei pentru un apel fals la numărul unic de urgenţe 112, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Tulcea, potrivit Agerpres.

Apelul fals a fost dat marţi, în jurul orei 13.30, iar un bărbat a semnalat că este atacat de mai mulţi câini pe strada Principală din comuna Crişan, motiv pentru care o echipă a IJJ s-a deplasat cu o barcă din Tulcea la Crişan.

La pensiunea menţionată de apelant însă, administratorul a declarat că nu are nicio persoană cazată, motiv pentru care jandarmii au luat din nou legătura telefonic cu apelantul, însă acesta le-a spus că se află într-o barcă, pe Dunăre, în drum spre Tulcea.

Citește și: Specialiștii au dat VERDICTUL: care e AFACEREA care vă poate îmbogăți pe viitor

Ulterior, jandarmii l-au identificat pe apelant într-o persoană care emana halenă alcoolică şi era incoerentă în exprimare care le-a spus că nu-şi aminteşte să fi vorbit cu IJJ.

"Având în vedere cele constatate şi faptul că bărbatul nu prezenta nicio urmă de muşcături canine, jandarmii au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu amendă în valoare de 500 lei pentru alarmarea organelor de menţinere a ordinii publice, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat, dar şi cu amendă în valoare de 2.500 lei pentru nepurtarea măştii de protecţie", se arată în comunicatul IJJ.

Sursa menţionată aminteşte că numărul unic 112 trebuie să fie folosit doar în situaţii de urgenţă şi că un apel fals poate împiedica sau întârzia oamenii legii să ajungă la cei care au nevoie.

"Cetăţenii trebuie să conştientizeze faptul că în timp ce oamenii legii sunt ocupaţi cu o alarmă falsă, solicitarea neprezentând o situaţie de urgenţă, în orice moment se poate produce o situaţie de urgenţă în care cineva chiar are nevoie reală de sprijin pentru a i se proteja viaţa, bunurile şi alte valori fundamentale", se mai specifică în comunicatul IJJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.