Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbații căsătoriți au inima mai sănătoasă. Celibatarii riscă să facă insuficiență cardiacă

casatorie

Un nou studiu arată că bărbații căsătoriți au inima mai sănătoasă. Celibatarii, în schimb, au un risc de două ori mai mare să sufere de insuficiență cardiacă decât cei căsătoriți. Rezultatele studiului, în schimb, nu au fost aceleași în ce privește femeile.

O căsnicie fericită este cu adevărat cheia unei vieți mai lungi și mai sănătoase, potrivit unui studiu american. Cercetătorii au descoperit că celibatarii au un risc de două ori mai mare de a muri din cauza insuficienței cardiace în termen de cinci ani de la diagnosticare, decât bărbații căsătoriți.

Acest lucru s-ar putea datora faptului că e mai puțin probabil ca celibatarii  să aibă pe altcineva care să le monitorizeze sănătatea. Cu toate acestea, același efect protector pare să se aplice și bărbaților care erau văduvi, divorțați sau separați.

Celibatarii, risc mai mare de deces

Constatările, bazate pe o analiză a peste 6.800 de adulți americani, se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care evidențiază beneficiile neașteptate pentru sănătate ale căsătoriei, inclusiv riscul redus de demență și de diabet de tip 2.

Academicienii de la Universitatea din Colorado au preluat date dintr-un studiu existent care a implicat adulți cu vârsta de 45 de ani și peste.

Au fost apoi comparate înregistrările a 94 de voluntari care fuseseră diagnosticați din punct de vedere medical cu insuficiență cardiacă.

Acest lucru le-a permis experților să vadă cât timp au supraviețuit, în medie, pacienții din diferite grupuri. Participanții la studiu au fost urmăriți timp de aproximativ cinci ani.

Celibatarii au avut un risc de aproximativ 2,2 ori mai mare să moară în termen de cinci ani de la diagnosticare, față de bărbații căsătoriți, au arătat rezultatele.

Cu toate acestea, în cazul femeilor, nu a existat nicio legătură între statutul marital și riscul de deces din cauza insuficienței cardiace.

Diferența între un atac de cord și insuficiență cardiacă

Spre deosebire de un atac de cord, care apare atunci când alimentarea cu sânge a inimii este blocată brusc, insuficiența cardiacă este o afecțiune cronică în care inima nu mai poate pompa eficient, deoarece mușchiul a slăbit.

Simptomele includ oboseala debilitantă și lipsa de aer, iar pacienții sunt adesea spitalizați din cauza gravității sale.

Aproximativ 200.000 de britanici sunt diagnosticați cu această afecțiune în fiecare an. Dar în prezent nu există un tratament universal, scrie Daily Mail.

Doar jumătate dintre pacienții cu insuficiență cardiacă din Marea Britanie trăiesc mai mult de cinci ani, după ce au fost diagnosticați. În SUA, aproximativ 6,2 milioane de adulți suferă de această afecțiune, potrivit Centre for Disease Control and Prevention. Autorii studiului au declarat că interacțiunea socială și izolarea joacă un rol important în starea de spirit și în sănătatea generală.

Ei au sugerat, de asemenea, că bărbații se pot baza pe femei pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a le reaminti să ia medicamente.

Oamenii de știință au spus că medicii ar trebui să țină întotdeauna cont de starea civilă atunci când tratează pacienții cu insuficiență cardiacă.

Cum recunoști insuficiența cardiacă

Principalele simptome ale insuficienței cardiace sunt:

Dispnee după activitate sau în repaus

Senzația de oboseală în cea mai mare parte a timpului și faptul că exercițiile fizice sunt obositoare

Senzație de amețeală sau leșin

Umflarea gleznelor și a picioarelor

Unele persoane prezintă și alte simptome, cum ar fi tusea persistentă, ritmul cardiac accelerat și amețeli.

Simptomele se pot dezvolta rapid - insuficiență cardiacă acută - sau treptat, pe parcursul a săptămâni sau luni - insuficiență cardiacă cronică.

Tratamentul pentru insuficiența cardiacă are ca scop, de obicei, să controleze simptomele cât mai mult timp posibil și să încetinească evoluția afecțiunii. În mod normal, acesta va fi necesar pe viață.

Modul în care sunteți tratat va depinde de cauza insuficienței cardiace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.