Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, Firea și Predoiu – Cine este cel mai bun

Cercetările sociologice realizate în ultima vreme pentru a obține un "portret ideal" al Primarului General ne dezvăluie faptul că bucureștenii își doresc un edil care să întrunească următoarele calități: bun manager, să fi dovedit performanță în domeniul lui de activitate, experiență în administrația publică, integru, să fie nou în politică, carismatic, apropiat de oameni (să fie văzut în stradă) și să fie identificat mai mult ca independent, nu ca om politic. Această ultimă trăsătură este destul de confuză în capul cetățenilor, oamenii admițând faptul că primarul ales trebuie să aibă sprijinul consilierilor generali, dar trebuie să aibă forța să se opună intereselor de partid.

Îmi aduc aminte de o cercetare realizată în iunie, unde Oprescu și Piedone erau exemplele elocvente pentru tipul de independență pe care și-l doresc oamenii. Desigur, va conta foarte mult în lupta electorală ca profilele candidaților propuși de partide să semene cât mai mult cu ”profilul candidatului ideal”, dar în același timp mai sunt cel puțin câteva dimensiuni care trebuie luate în calcul pentru a pune la punct o analiză care să facă o radiografie cât mai exactă a șanselor pe care le au candidații. Trebuie analizate și forța partidelor, structurile lor, capacitatea candidaților de a-și transmite mesajele, forța lor în dezbatere și experiența politică.

Dacă ar fi să luăm un scenariu ipotetic, dar care se apropie cel mai mult de realitate, în iunie s-ar putea să avem următorii candidați le Primăria Capitalei: Gabriela Firea, Cătălin Predoiu, Traian Băsescu și Nicușor Dan.

Gabriela Firea - PSD: Conform declarațiilor lui Dragnea, Firea este prima opțiune.

Cătălin Predoiu - PNL: Au fost date toate semnalele că Bușoi nu reprezintă, la acest moment, cea mai bună variantă.

Citește și Candidatul”misterios”al PNL București

Traian Băsescu - Mișcarea Populară: Nu confirmă, nu infirmă, păstrează această ipoteză de lucru.

Citește și Candidatura lui Băsescu la Primăria Capitalei. Motive pro și contra

Nicușor Dan - USB: Este deja în campanie.

Să vedem, deci, cum stă fiecare candidat în funcție de aceste criterii.


*Chiar dacă Traian Băsescu nu este perceput el însuși ca fiind un corupt, faptul că oameni apropiați lui ( Elena Udrea, Mircea Băsescu) sunt cercetați în dosare penale creează o problemă la nivel de percepție publică atunci când vine vorba de analiza dimensiunii "integritate".

Criteriile sunt analizate în funcție de percepția publică pe care o au liderii politici din tabel. Dacă am analiza strict aceste calități, am vedea că aproape toți candidații se apropie în aceeași măsură de portretul primarului ideal. Diferența dintre candidați se poate face în măsura în care...

Citiți mai departe pe Politicscan.ro

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.